Israelske soldater fotografert i en stridsvogn ved Gazastripen, som kontrolleres av Hamas, forrige fredag. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Hackere fra Hamas utviklet en VM-app og to dating-apper for å lure israelske soldater til å laste ned spionvare på sine telefoner, opplyser den israelske hæren.

Den palestinske islamistbevegelsen klarte på denne måten å hacke seg inn på telefonene til flere hundre israelere og samlet inn sensitiv informasjon om militæret, skriver avisa Haaretz.

Appene inneholdt programvare som gjorde at Hamas blant annet kunne få tilgang til soldatenes posisjon og forvandle telefonen til et avlyttingsverktøy, ifølge hæren.

Israel understreker imidlertid at innbruddene ikke forårsaket noen reell skade.

– Ingen skade skjedde, ettersom vi stanset det i tide, sier en ikke navngitt israelsk etterretningsoffiser under en pressebrifing i forsvarsdepartementet i Tel Aviv tirsdag.

Israel presenterte ingen beviser for den påståtte forbindelsen til Hamas, som ikke hadde noen umiddelbar kommentar til anklagene tirsdag.

Hærens etterretningstjeneste iverksatte operasjonen «Broken Heart» i januar etter at flere soldater meldte at de hadde fått underlige meldinger på sosiale medier.

Israelske soldater ble først kontaktet på hebraisk gjennom Facebook og WhatsApp, der de gjennom falske profiler gjerne utga seg for å være unge kvinner. Der ble soldatene oppfordret til å laste ned de infiserte appene.

Under opprullingen avdekket hæren tre apper som angivelig driftes av Hamas i Google Play. Appene har blitt lastet ned rundt 100 ganger av israelske soldater.

De første to appene skal ha vært dating-apper, mens den tredje, kalt «Golden Cup», tilbød info og video fra fotball-VM i Russland.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]