. Foto: Olmo Calvo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Italia vil donere flere skip for å hjelpe Libyas kystvakt med håndteringen av migranter som forsøker å nå Europa i båt, opplyser italienske myndigheter mandag.

Til sammen skal 12 skip doneres, opplyser landets transport- og infrastrukturminister Danilo Toninelli til nyhetsbyrået ANSA.

Skipene som skal doneres, kommer hovedsakelig fra den italienske kystvakten, men også fra politienheten Guardia di Finanza, som tilhører landets økonomi- og finansdepartement.

annonse

Avgjørelsen ble tatt da den italienske regjeringen møttes sent mandag kveld, opplyser myndighetene.

Den libyske kystvakten fikk i fjor fire skip fra Italia, i tillegg til økonomisk støtte og opplæring. Libyas kystvakt anses fremdeles for å ha altfor få ressurser til å håndtere alle flyktningene som forsøker å nå Europa over Middelhavet.

Italias nye regjering gikk til valg på å returnere flere migranter til Libya før de når Italia. Landets innenriksminister Matteo Salvini har forbudt hjelpeorganisasjoner å slippe av flyktninger ved italienske havner. Han avviser også påstander om at flyktningene risikerer tortur og mishandling dersom de returneres til Libya.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon