Illustrasjonsfoto: Shutterstock/ Monkey Business Images
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Om sommeren bulker nordmenn for mange hundre millioner kroner, ifølge SpareBank 1 Forsikring. De har registrert skader til 270 millioner de siste tre somrene.

Ifølge forsikringsselskapet registrerte det til sammen 14.000 skader i løpet av perioden. Disse kostet i snitt 20.000 kroner per skade.

«Selv om du har forsikring kan det fort medføre plunder og heft, uavhengig av hvem sin feil det er. Det går potensielt utover mange, og det kan gå ut over ferien din», skriver selskapet som anslår at det bulkes for rundt en halv milliard kroner hver sommer.

Samtidig viser statistikk fra Finans Norge at forsikringsselskaper utbetaler stadig mer i forbindelse med trafikkulykker. I 2017 utbetalte næringen i Norge 7,254 milliarder kroner i forbindelse med ulykker der personbil var involvert. Det er en økning på 26 prosent siden 2012, da det tilsvarende tallet var 5,735 milliarder.

Dokumenter skadene

Bilskadedirektør Jeanett Tennefoss i Tryg Forsikring understreker viktigheten av å dokumentere skadene før et forsikringsoppgjør.

– Kommer du ut for et trafikkuhell, så ta fram mobilen og ta bilder. Om det er i Norge eller i utlandet er det uansett viktig å dokumentere skader etter en trafikkulykke, og bilder tatt med mobil av skadested, bilene og skadene vil kunne være til hjelp i en eventuell skadesak i ettertid, sier Tennefoss.

Tryg Forsikring tror at sommeren 2018 blir en sommer der rekordmange velger bilferie. Turene går ofte til utlandet, noe som kan innebære ytterligere komplikasjoner ved en ulykke.

– Det kan oppstå kommunikasjonsproblemer. En behersker ikke språket godt nok eller den andre part oppfattes som vanskelig, sier Tennefoss.

Huskeliste

Videre viser Tennefoss til en huskeliste for hva sjåfører bør gjøre ved en trafikkulykke, uavhengig om den inntreffer i Norge eller i utlandet:

* Få navn, adresse, epost og telefonnummer til motparten, samt navn på den andre sjåførens forsikringsselskap.

* Skaff registreringsnummeret og nasjonalitet på motpartens bil.

* Noter dato, tidspunkt, sted og land der ulykken inntraff.

* Skaff også navn, adresse og nummer til eventuelle vitner.

* Skriv felles skademelding med motparten.

* Ta bilder av motpartens skilter og legitimasjon, skadested og skader.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]