Østerrikes her statsminister Sebastian Kurz. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  

Østerrike advarer om at landet står klart til å iverksette tiltak for å beskytte sine grenser etter at Tyskland har besluttet å stramme inn sin asylpolitikk.

– Hvis enigheten som ble inngått mandag kveld blir vedtatt av den tyske regjeringen, tvinges vi til å iverksette tiltak for å unngå ulemper for Østerrike og landets innbyggere, heter det i en uttalelse fra regjeringen i Wien tirsdag.

Regjeringen legger til at den vil være «klar til å innføre tiltak for å beskytte vår sørlige grense i særdeleshet», det vil si grensen mot Italia og Slovenia.

Bakteppet er at Tysklands statsminister Angela Merkel og innenriksminister Horst Seehofer mandag kveld ble enige om et kompromiss i asylstriden. Dermed unngikk Tyskland regjeringskrise. Kompromisset innebærer at den mer innvandringskritiske CSU-lederen Horst Seehofer fortsetter som innenriksminister i Merkels koalisjonsregjering.

Kompromisset går også ut på at Merkel og Seehofer er blitt enige om å bygge transittmottak for asylsøkere som er registrert i andre land, på grensen mellom Tyskland og Østerrike. Derfra skal de sendes direkte tilbake dit de er registrert.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]