Østerrikes her statsminister Sebastian Kurz. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Østerrike advarer om at landet står klart til å iverksette tiltak for å beskytte sine grenser etter at Tyskland har besluttet å stramme inn sin asylpolitikk.

– Hvis enigheten som ble inngått mandag kveld blir vedtatt av den tyske regjeringen, tvinges vi til å iverksette tiltak for å unngå ulemper for Østerrike og landets innbyggere, heter det i en uttalelse fra regjeringen i Wien tirsdag.

Regjeringen legger til at den vil være «klar til å innføre tiltak for å beskytte vår sørlige grense i særdeleshet», det vil si grensen mot Italia og Slovenia.

annonse

Bakteppet er at Tysklands statsminister Angela Merkel og innenriksminister Horst Seehofer mandag kveld ble enige om et kompromiss i asylstriden. Dermed unngikk Tyskland regjeringskrise. Kompromisset innebærer at den mer innvandringskritiske CSU-lederen Horst Seehofer fortsetter som innenriksminister i Merkels koalisjonsregjering.

Kompromisset går også ut på at Merkel og Seehofer er blitt enige om å bygge transittmottak for asylsøkere som er registrert i andre land, på grensen mellom Tyskland og Østerrike. Derfra skal de sendes direkte tilbake dit de er registrert.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon