Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i båt i nærheten av Svinøya da 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes ble borte på sjøen.

– Det skal være et tips fra noen som har sett en båt i området mellom klokka 2 og 4 den aktuelle natta. Vi går nå ut med dette slik at de som eventuelt har vært i området da, tar kontakt slik at vi får sjekket den båten ut. Vi vet ikke hva slags båt det dreier seg om, sier operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til NTB.

23-åringen ble meldt savnet 15. juni. Han er fortsatt ikke funnet. Mannen dro ut i båt sammen med tre andre menn i 30-årene i to småbåter, to i hver båt. Begge båtene skal ha gått på et skjær.

De tre mennene ble plukket opp av ei redningsskøyte i løpet av natten, men ikke Johansen. Én av dem er siktet for uaktsomt drap eller for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. De to øvrige er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Politiet ba om varetektsfengsling for alle tre, men fikk ikke medhold i fengsling av de to som er siktet for å ha forlatt 23-åringen. Kjennelsen ble anket, og Hålogaland lagmannsrett ga onsdag i forrige uke politiet medhold til varetektsfengsling. Mennene er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Vi har ikke landet dette ennå. Mannen er ikke funnet, og søket etter antatt omkommet pågår hver eneste dag, sier operasjonsleder Ina Selfors.

Politiet i Lofoten og Vesterålen etterforsker saken med bistand fra Kripos.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]