På Biblo Tøyen er ikke barnehijab et problem. Foto: skjermdump Deichman.
annonse
annonse

På Biblo Tøyens nettsider blir innvandrerbarn avbildet med hijab. Etnisk norske barn har ikke fått plass i promoteringen av biblioteket på Oslos østkant.

På hjemmesiden til barnebiblioteket er det avbildet tre jenter, to av dem har på seg hijab.

Både kronprinsparet og Oslo-ordfører Marianne Borgen har besøkt barnebiblioteket der de er avbildet med jenter i barnehijab.

annonse

– Ordfører Marianne Borgen fikk ta selfie med de flinkeste konferansierene Tara og Hafsa, står det på et bilde publisert av Kigo kultur.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte barnebiblioteket i 2016 og ble avbildet med barn av utenlandsk opprinnelse og jenter i barnehijab, men tilsynelatende ingen etnisk norske barn.

Kronprinsparet avbildet med barn på Biblo Tøyen. Foto: NTB scanpix.
annonse

 

– Barnehijab er et moteplagg

Mange har tidligere gitt utrykk for at barnehijab bør forbys.

I fjor uttalte Frps Sylvi Listhaug i et intervju med VG at barnehijab seksualiserer små barn og ville innføre et nasjonalt forbud mot plagget i barneskolen og i barnehagen.

Rektor Terje Andersen ved Tøyen skole mener barnehijab er et moteplagg.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Når jeg ser små barn som bærer hijab, blir jeg lei meg. Ingen små barn er i stand til å ta et slikt valg på egen hånd. Denne seksualiseringen av små jenter, ved at de skal måtte dekke seg til med hijab for at voksne menn ikke skal bli tiltrukket, er en ukultur og har ingenting i Norge å gjøre, fortalte Listhaug til VG for ett år siden.

Forslaget ble latterliggjort av rektor ved Tøyen skole, Terje Andersen.

annonse

– Barnehijab er ikke noe problem. Det er mest et moteplagg, fortalte han i et intervju med Vårt Oslo etter Listhaugs uttalelser.

Barnehijab er fremdeles fritt å bruke i Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon