Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Del saken
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett har fått tips om datalekkasje hos mediagiganten Schibsted. Omtrent 8500 av kundene skal ha fått sin personlige informasjon lekket. Lekkasjen gjelder Aftenposten og Bergens Tidende.

Ca. 2700 av Aftenpostens kunder er berørte, mens om lag 5600 av Bergens Tidendes kunder har fått informasjon stjålet.

Ifølge en intern e-post i Schibsted, som er oversendt Resett fra en anonym kilde, kommer lekkasjen av et datainnbrudd hos Typeform, som utfører spørreundersøkelser, blant annet for Schibsted. Typeform er en underleverandør til Visiolink.

Lekkasjen omfatter Aftenposten og Bergens Tidende, og fire ulike spørreundersøkelser. De berørte kundene skulle etter planen ha mottatt en e-post med informasjon om lekkasjen ca. klokken 11 i dag, ifølge den interne meldingen. Ingen sensitive opplysninger, som passord eller betalingsinformasjon, skal være på avveie, opplyses det om i e-posten.

De lekkede opplysningene hva gjelder Aftenposten omfatter e-postadresser, navn, aldersgrupper, inntektsnivå, utdannelse, yrkesstatus, sted og lignende. For Bergens Tidendes kunders vedkommende er det opplysninger som navn, telefonnummer, e-postadresser, barns alder og lignende som er på avveie.

Kommunikasjonsdirektøren i Schibsted, Camilla Kielland, har oversendt Resett e-posten som er sendt ut til de berørte kundene av Bergens Tidende.

– Jeg understreker likevel at det, som man også ser i mailen, ikke er snakk om sensitive opplysninger som er på avveie, sier hun til Resett.

Ifølge e-posten som er sendt ut til kundene ble Schibsted varslet om lekkasjen hos Typeform i går, tirsdag 2. juli. Schibsted opplyser om at det er en svakhet i Typeforms sikkerhetssystemer, og at dette medfører at de vil gjennomgå sin bruk av Typeforms tjenester.

Det opplyses om at Schibsted har underrettet Datatilsynet om hendelsen, slik de er pliktige til å gjøre, for en forsvarlig håndtering av saken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]