Englands målvakt Jordan Pickford under kampen. AP Photo/Matthias Schrader)
annonse
annonse

23,6 millioner TV-seere så England ta seg videre i VM tirsdag. Ikke siden London-OLs avslutningsseremoni har et sportsarrangement opplevd lignende seertall.

Britiske ITV, som deler rettighetene til mesterskapet sammen med BBC, opplyser til AFP om svært gode seertall. På det meste hadde 24,4 millioner briter benket seg foran TV-en. Det betyr at hele 81 prosent av alle engelskmenn som så på TV, fulgte åttedelsfinalen mot Colombia.

Det er likevel bak seerrekorden til det engelske landslaget. Den kom i semifinalen mot Vest-Tyskland under VM i 1990. Da fulgte i snitt 26,2 millioner oppgjøret.

annonse

Nå forventer BBC, som sender lørdagens kvartfinale, at rekorden ryker. England avanserte fra gruppespillet etter seiere mot Tunisia og Panama. Mot Colombia måtte engelskmennene ut i straffesparkkonkurranse. Den vant VM-vinnerne fra 1966 som dermed skal møte Sverige i kvartfinale.

For å finne seerrekorden uansett arrangement, må en tilbake til 1997. Da fulgte 32 millioner bisettelsen av prinsesse Diana.

NTB-AFP

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon