Annie Lööf. COPYRIGHT Henrik Montgomery
annonse
annonse

Svenskenes Centerparti-leder Annie Lööf tok et oppgjør med rasister i Almedalsveckan, i en tale som nynazister avbrøt ved å rope «folkeforræder».

Almedalsveckan samler politikere og sivilsamfunnsorganisasjoner hver sommer i Visby på Gotland, og onsdag var Centerpartiets dag.

– Mine venner. Det er alvor nå. Dette skjer på ekte. Vi kan ikke passivt se på. Vi må vise at Sverige aldri kommer til å tilhøre haterne, sa Löof og oppfordret til å stå opp mot fremmedfiendtlige krefter.

annonse

Talen ble avbrutt av en liten gruppe nynazister, som ifølge Aftonbladet ropte «folkeforræder». Tilropene fra de frammøtte fra Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR) ble overdøvet av publikum, som applauderte og ropte «Annie, Annie», skriver avisa.

Hatet i Sverige forandrer samfunnsklimaet, og fremmedfiendtlige krefter sprer uro, sa Lööf da hun fortsatte talen.

– Krefter som lever av redsel og utrygghet. Som sier at jøder ikke er svensker. Som vil få oss til å hate andre. Mistro hverandre. Som vil få oss til å stenge våre hjerter, sa Centerparti-lederen videre.

annonse

Centerpartiet er det nest største i den borgerlige opposisjonsalliansen, som ledes av Moderaterna. Sverigedemokraterna ser ut til å ha økt oppslutningen i forkant av høstens riksdagsvalg og ligger på meningsmålinger an til å få over 20 prosent av stemmene.

Lööf har tatt til orde for et samarbeid på tvers av blokkene og oppfordret Socialdemokraternas statsminister Stefan Löfven til å støtte en eventuell borgerlig regjering etter valget.

NTB-TT

(©NTB)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon