Demonstrasjoner i Managua, Nicaragua, lørdag 30. juni, 2018. Foto: (AP Photo/Alfredo Zuniga)
annonse
annonse

Totalt har 309 personer mistet livet i de voldelige opptøyene som har funnet sted i Nicaragua de siste månedene, ifølge menneskerettighetsgruppen ANPDH.

I tillegg er mer enn 1.500 mennesker såret i sammenstøtene, opplyser en talsperson i den nicaraguanske organisasjonen.

Av de omkomne er 297 sivile og 12 politifolk. Minst 253 av dem døde av skuddskader, mener ANPDH.

annonse

Andre frivillige organisasjoner opererer med andre dødstall, vanligvis omkring 220. De offisielle tallene fra landets regjering er fremdeles kun 47 døde.

Misnøyen med president Daniel Ortega og hans kone, visepresident Rosario Murillo, har lenge ulmet i Nicaragua.

Den toppet seg da Ortega i april 2018 varslet en pensjonsreform som ville innebære 5 prosent kutt i pensjoner og høyere skatt på inntekt.

Ortega trakk senere reformene, men protestene har fortsatt og presidentparet anklages for å være autoritære. Den katolske kirken har gjort flere forsøk på å megle mellom opposisjonen og regjeringen, men har ikke lykkes med å få slutt på voldshandlingene.

annonse

Den interamerikanske organisasjonen for menneskerettigheter bestemte tirsdag at en uavhengig gruppe etterforskere skal granske den politiske volden i Nicaragua.

NTB-DPA

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon