Polens statsminister Mateusz Morawiecki. Foto: (AP Photo/Olivier Matthys)
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

EU må begynne å lytte til de europeerne som motsetter seg dypere integrasjon, advarer Polens statsminister Mateusz Morawiecki.

Den polske statsministeren kom med hevet pekefinger da han besøkte EU-parlamentet i Strasbourg onsdag for å delta i en debatt med de folkevalgte om EUs framtid.

– Folk har et frihetsgen i sitt DNA. De ønsker å forme sin egen framtid, barnas framtid og familiens framtid. Når de ser at de mister innflytelse over utviklingen i EU og i verden, kommer de til å stritte imot, sa Morawiecki.

EU må lytte til innbyggerne, formante han.

– Vi vet at mange europeere ikke er så positive til integreringen lenger. Noen motsetter seg den. Du kan bli fornærmet, du kan lukke øynene for det, eller du kan avfeie dem som en marginal gruppe. Men det er et faktum at dette ikke er noen marginal gruppe. Det er en realitet at vi har gjort noen feil som vi må rette opp. I stedet for å toe våre hender må vi begynne å tenke over hvordan vi havnet i en situasjon der mange misliker den retningen EU beveger seg i, sa Morawiecki.

– Vi må ikke få for oss at det bare fins én framtid for EU, der vi fortsetter å overføre makt fra nasjonalt nivå til EU-nivå helt til vi ender opp med en slags superstat, sa han.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]