Tysklands innenriksminister Horst Seehofer. (AP Photo/Markus Schreiber)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I samme undersøkelse, gjennomført av Forsa, svarer 25 prosent at de er glade for at Seehofer blir værende i statsminister Angela Merkels koalisjonsregjeringen.

Bakgrunnen for undersøkelsen er at Merkel og CSU-leder Seehofer mandag kveld ble enige om et kompromiss i asylstriden, slik at landet unngikk regjeringskrise.

Kompromisset går ut på at det skal bygges et transittmottak for asylsøkere som er registrert i andre land, på grensen mellom Tyskland og Østerrike. Derfra skal de sendes direkte tilbake dit de er registrert.

Selv blant velgerne av Seehofers eget parti svarer 45 prosent at de helst skulle sett han fratre som innenriksminister. Det er kun blant velgerne til det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) at nyheten om Seehofers avgjørelse blir tatt godt imot.

Ingen av Tysklands partier har verken tjent eller tapt terreng som følge av den engasjerende debatten som har pågått de siste dagene, ifølge undersøkelsen, der 1.103 tyskere deltok.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]