Tysklands innenriksminister Horst Seehofer. (AP Photo/Markus Schreiber)
annonse
annonse

I samme undersøkelse, gjennomført av Forsa, svarer 25 prosent at de er glade for at Seehofer blir værende i statsminister Angela Merkels koalisjonsregjeringen.

Bakgrunnen for undersøkelsen er at Merkel og CSU-leder Seehofer mandag kveld ble enige om et kompromiss i asylstriden, slik at landet unngikk regjeringskrise.

Kompromisset går ut på at det skal bygges et transittmottak for asylsøkere som er registrert i andre land, på grensen mellom Tyskland og Østerrike. Derfra skal de sendes direkte tilbake dit de er registrert.

annonse

Selv blant velgerne av Seehofers eget parti svarer 45 prosent at de helst skulle sett han fratre som innenriksminister. Det er kun blant velgerne til det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) at nyheten om Seehofers avgjørelse blir tatt godt imot.

Ingen av Tysklands partier har verken tjent eller tapt terreng som følge av den engasjerende debatten som har pågått de siste dagene, ifølge undersøkelsen, der 1.103 tyskere deltok.

NTB-DPA

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon