Illustrasjonsbilde. Politiet Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ingen politibetjenter meldte seg etter at det ble avfyrt et vådeskudd i en av politiets biler i fjor. – Alvorlig, sier Spesialenheten for politisaker.

I fjor vinter oppdaget Oslo politidistrikt at det var blitt avfyrt et skudd i en av distriktets uniformerte biler, skriver NRK.

Politidistriktet fant ikke ut av hvem som avfyrte skuddet, og Spesialenheten for politisaker ble først kontaktet i april i år. Heller ikke de har kommet til bunns i saken, som nå er henlagt på grunn av «manglende opplysninger om gjerningsperson».

Mona Skaaden-Bjerke, juridisk rådgiver i Spesialenheten, sier at ingen ansatte har villet si noe.

– Saken burde ha blitt rapportert. At det ikke har skjedd, er alvorlig. En slik hendelse skal ikke holdes hemmelig, sier hun til kanalen.

Leder for enhet Sentrum i Oslo-politiet Tore Soldal sier saken er kritikkverdig på flere områder.

– Sjansen for at mer enn én person kjenner til hva som har skjedd, er stor. Det gjør det ekstra betenkelig. Da kan det være grunn til å tro at folk dekker over for hverandre. Det synes jeg veldig lite om, sier han.

– Regelverket er helt klart: Vådeskudd skal rapporteres umiddelbart.

Både Soldal og Spesialenheten mener saken burde vært anmeldt til Spesialenheten tidligere.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]