Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Rundt 5.000 flere barn ble forsørget av sosialhjelpsmottakere i fjor enn i året før. For femte året på rad øker antallet sosialhjelpsmottakere.

Nesten 132.700 personer – 1,5 prosent flere enn året før – fikk økonomisk sosialhjelp i løpet av fjoråret. Utgiftene økte enda mer, og lå på 6,6 milliarder kroner i fjor. Det var nesten 4 prosent mer enn i 2016, ifølge de siste tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det ble færre mottakere under 30 år, noe som settes i sammenheng at det i 2017 ble innført nye vilkår for stønad til personer under 30 år. I gruppene over 50 år ble det derimot 7 prosent flere med sosialhjelp.

På landsbasis økte antallet barn i familier som i løpet av året mottok økonomisk sosialhjelp med 5.000 til 70.300 barn under 18 år – en økning på snaut 8 prosent. Størst økning var i Aust-Agder, der denne gruppen ble 20 prosent flere i 2017.

Holder vi Oslo utenfor, så ble 24 prosent av barna forsørget av en langtidsmottaker – en som fikk stønad i ti måneder eller mer i løpet av kalenderåret – i 2016, mens andelen økte til 26 prosent i 2017.

Samtidig har innslaget av innvandrere blant stønadsmottakerne økt fra 43 til 44,5 prosent. Blant innvandrere ser vi samme dreining mot eldre stønadsmottakere som i befolkningen som helhet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]