Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  

En kvinne er pågrepet etter at hun på USAs nasjonaldag klatret opp på Frihetsgudinnen i New York i protest mot at migrantfamilier er blitt splittet.

Den populære turistattraksjonen ble evakuert da hun onsdag tok seg opp til nedre del av statuen, om lag 30 meter over bakken. Flere tusen personer ble bedt om å forlate Liberty Island, og først etter over fire timer lyktes det politiet å få kvinnen til å klatre ned igjen.

Kvinnen, Therese Okoumou, fortalte politiet at hun demonstrerte mot at migrantbarn er blitt skilt fra sine foreldre, opplyser politikilder.

Om lag 40 andre personer deltok også i demonstrasjonen, men klatret ikke opp på statuens nedre del. Også flere av disse er pågrepet.

(©NTB)

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]