Frode Jacobsen gjør narr av voldskriminaliteten i Oslo. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Leder for Oslo Arbeiderparti lager humorinnslag av at politi og store deler av befolkningen er bekymret over voldsutviklingen i Oslo by.

Senest for to dager siden ble en kvinne livstruende skadd etter å ha blitt knivstukket på Frogner i Oslo. Dette er en av mange voldsepisoder, knivangrep og skyteepisoder som har herjet hovedstaden i 2018.

Leder for Arbeiderpartiet i Oslo, Frode Jacobsen, har valgt å se humoristisk på voldsproblemene. I en ny Facebook-melding gir han et stikk til de som er bekymret for utvikling av voldsepisoder i hovedstaden.

annonse

– Det har vært mye fokus på hvor utrygt det er i Oslo og at politiet ikke er nok til stede. I dag ble jeg selv vitne til at et uskyldig vesen ble angrepet og plukket i biter av en som var større enn seg. Sånn er det altså i verdens rikeste land. Og ingen grep inn. Dagens spørsmål: Må det være sånn? skrev han sarkastisk i det han la ut en video av en død fugl.

Facebook-meldingen kommer kun få uker etter at natteravner ble angrepet etter å ha patruljert bydeler på Oslos østkant. I ettertid av natteravn-angrepene har Oslo-politiet rapportert om fremvekst av flere flyktige nettverk blant ungdom på østkanten som begår ulike typer kriminalitet, både ran, vold og narkotikahandel.

Det har også vært flere skyteepisoder i Oslo sentrum i starten av 2018 som har ført til at Oslo-politiet har satt inn ekstra-politi i enkelte bydeler i hovedstaden.

annonse

Jacobsen sier i en epost til Resett at han synes det er fint at vi følger med på hans Facebook.

– Sommerspalta er noe jeg har hver sommer der jeg kommer med små og store betraktninger, og bruker humor ganske mye og jeg får mange positive tilbakemeldinger på sommerspalta mi, skriver han.

Han mener at kommentarene han fikk på den på den aktuelle posten, tyder på at folk har tatt poenget

– Bruk av humor og ironi synes jeg er viktig, og skal brukes med kløkt, påpeker han.

Ikke bare spøk

– Gjennom våren har jeg ved gjentatte anledninger kommentert og delt saker om utfordringer vi har i Oslo knyttet til trygghet, og det har vi også fulgt opp gjennom forslag i bystyret og konkrete bevilgninger slik at vi fra kommunens side kan ta tak i utfordringene. Samtidig har vi gjentatte ganger etterlyst økt politiinnsats i Oslo, avslutter han.

Oppdatering: Ap-leder Frode Jacobsen har slettet eller lukket FB-posten etter at Resett skrev om saken. Videoen av den døde fuglen er derfor ikke lenger tilgjengelig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon