Nils August Andresen, redaktør i Minerva. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
annonse
annonse

Fem nye publikasjoner vil få økonomisk støtte fra det offentlige fra og med 2018. Det gjelder fire lokalaviser, samt Minerva, som er publikasjonen som kan forvente å få mest støtte. Ifølge et estimat fra Medietilsynet vil den borgerlige publikasjonen få 1 343 318 kroner i årlig støtte.

Publikasjonene får støtte som en del av ordningen om produksjonstilskudd. Ordningen er rettet mot økonomi vanskeligstilte medier, og medier med små opplag, og skal være plattformnøytral.

Minerva hadde en omsetning på omtrent 4,8 millioner i 2017, og et negativt driftsresultat på 479 000 kroner. De mottar støtte fra Norsk Kulturråd, Fritt Ord, samt skipsreder Felix Tschudi, tidligere eier av Westerdals Nicolai Løvenskiold og finansmannen Johan H. Andresen.

annonse

– De fleste medier søker i dag etter fungerende finansieringsmodeller. Å starte opp en ny betalingsavis i dagens marked er i seg selv svært krevende. Ikke å søke pressestøtten, når den først eksisterer, ville vært økonomisk uansvarlig, sier redaktør Nils August Andresen til Minerva.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon