Tilstanden er kritisk for to briter som ble funnet bevisstløse i en bolig i Amesbury nær Salisbury lørdag. Politiet har opplyst at analyser viser de ble utsatt for eksponering av nervegift. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Russland avviser britiske påstander om at landet kan ha tilknytning til det siste tilfellet av nervegiftforgiftning nær Salisbury i England.

– Hvor dumme kan de være som igjen tror at Russland har brukt det såkalte novitsjok? heter det i en uttalelse fra den russiske ambassaden i Nederland, der Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) holder til.

Det gir ingen mening for Russland å bruke kjemiske våpen mens fotballmesterskapet pågår i Russland, og etter at OPCW har blitt utpekt som ansvarlig organ for å granske slike hendelser, heter det videre i uttalelsen.

Samtidig som uttalelsen fra den russiske ambassaden i Nederland kom torsdag formiddag, opplyste Kreml i Moskva at man der ikke har blitt informert av Storbritannia om det «bekymringsfulle» nye nervegifttilfellet.

I uttalelsen fra Moskva heter det også at britiske myndigheter ikke har vist noen interesse for å gjennomføre felles gransking med Russland.

– Vi har ikke informasjon om hva slags stoff som ble brukt, og hvordan det ble brukt, sa Kremls talsmann Dmitrij Peskov.

Britisk politi opplyste onsdag at analyser viser at to briter som lørdag ble innlagt på sykehus etter å ha blitt funnet bevisstløse i en bolig i Amesbury, var blitt utsatt for nervegiften novitsjok. Tilstanden deres er kritisk.

Britiske myndigheter mener at novitsjok også ble brukt mot den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter da de ble forsøkt drept i Salisbury i mars.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]