Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, her under framleggingen av Forsvarets årsrapport for 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Russlands bruk av militærmakt for å nå politiske mål skaper sikkerhetsutfordringer for hele Europa, mener forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

annonse

Landet topper forsvarssjefens liste over bekymringer i dagens sikkerhetsmessige situasjon, ifølge NRK.

annonse

– Situasjonen med Russland de senere årene havner som nummer én. Vi er ikke bekymret direkte for Russland, at de representerer en trussel, men vi har sett et langt mer selvhevdende Russland som har valgt å bruke militærmakt for å nå politiske mål, sier admiral Bruun-Hanssen i et sommerintervju med kanalen.

Han sier at man så det i Georgia i 2008 og på Krim og i Ukraina i 2014, samt i den militære støtten til Assad-regimet i Syria.

Og det er ikke bare det rent militære han bekymrer seg over.

annonse
annonse

– Russland har også underminert organisasjoner, samfunnsstrukturer og lovlig valgte regjeringer rundt i hele Europa. Gjennom både falske nyheter og gjennom å støtte og påvirke organisasjoner, destabiliserer de en del av Nato-landene og EU-landene. Alt dette bekymrer oss, sier forsvarssjefen.

Den russiske ambassaden har ikke ønsket på kommentere intervjuet med forsvarssjefen.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.