Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, her under framleggingen av Forsvarets årsrapport for 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Russlands bruk av militærmakt for å nå politiske mål skaper sikkerhetsutfordringer for hele Europa, mener forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

Landet topper forsvarssjefens liste over bekymringer i dagens sikkerhetsmessige situasjon, ifølge NRK.

– Situasjonen med Russland de senere årene havner som nummer én. Vi er ikke bekymret direkte for Russland, at de representerer en trussel, men vi har sett et langt mer selvhevdende Russland som har valgt å bruke militærmakt for å nå politiske mål, sier admiral Bruun-Hanssen i et sommerintervju med kanalen.

Han sier at man så det i Georgia i 2008 og på Krim og i Ukraina i 2014, samt i den militære støtten til Assad-regimet i Syria.

Og det er ikke bare det rent militære han bekymrer seg over.

– Russland har også underminert organisasjoner, samfunnsstrukturer og lovlig valgte regjeringer rundt i hele Europa. Gjennom både falske nyheter og gjennom å støtte og påvirke organisasjoner, destabiliserer de en del av Nato-landene og EU-landene. Alt dette bekymrer oss, sier forsvarssjefen.

Den russiske ambassaden har ikke ønsket på kommentere intervjuet med forsvarssjefen.

(©NTB)

[email protected]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]