Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frankrikes president Emmanuel Macron kan bli tvunget til å velge mellom statsminister Erna Solberg (H) og les Bleus.

Kvartfinalen mellom Frankrike og Uruguay begynner klokka 16 fredag ettermiddag.

Det betyr at kampen akkurat vil være over når Solberg kommer til Élyséepalasset to timer senere. Da skal nemlig hun og Macron holde et rundebordsmøte med oljefondets sjef Yngve Slyngstad og andre ledere for statlige pensjonsfond.

Planen er at møtet skal starte klokka 18.

Det store spørsmålet er hva som vil skje hvis kvartfinalen fortsetter på overtid. Élyséepalasset har så langt ikke svart på NTBs spørsmål om saken. Statsministerens kontor er klar over problemstillingen, men vet ikke helt hva som vil skje.

Solberg kommer uansett ikke til å la anledningen gå fra seg til å bygge videre på fotballtematikken.

Etter det NTB kjenner til, vil hun nemlig ta med seg en fotball med bærekraftsmålene. Den såkalte bærekraftsballen er blitt en av regjeringens mest elskede gimmicker, og flere andre statsledere har allerede fått en slik ball fra statsministeren.

Tema for rundebordsmøtet er klimavennlige investeringer.

I etterkant vil Solberg også ha et eget bilateralt møte med Macron.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]