Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
annonse
annonse

Under det svenske politiske arrangementet Almedalsveckan på Gotland arrangerte samfunnsdebattanten Thomas Gür et seminar om integrering, med temaet “9,5 teser om migrasjon”. Under seminaret tok han opp innvandringsrelatert problematikk, og hva han mener bør gjøres for å bedre situasjonen. Han snakket om fremveksten av parallellsamfunn og om svenske kvinners sterkt reduserte trygghet i det offentlige rom.

Seminaret fant sted utenfor Visby domkirke. Dette likte domprost Mats Hermansson dårlig, som valgte å ringe i kirkeklokkene for å overdøve eller stanse seminaret, som inneholdt et budskap han kaller “utrivelig”.

Han hevder at det budskapet som ble fremført utenfor kirken ikke rimer med det kirken står for, og beklager seg over at det ble fokusert på “hvordan svenske kvinner blir voldtatt av utenlandske menn”.

annonse

– Det var et utrivelig og konfrontativt budskap, sier Hermansson til svenske Dagen.

Kirken har tidligere ringt i klokkene for å markere avstand til nynazistiske arrangementer. Domprosten forteller at han oppfattet at det var “fare på ferde”.

– Vi diskuterte hva vi skulle gjøre, og første tanke var å ringe politiet. Siden bedømte vi at der var fare på ferde, sier Hermansson.

Beslutningen er blitt møtt med kraftig kritikk i sosiale medier. PJ Anders Linder i avisen Axess går spesielt hardt til verks. Han mener at det ble ringt i kirkeklokkene for å skade den offentlige debatten.

annonse

– Det handler om rent, brutalt maktspråk, mener Linder.

Senere i går kveld ble domprost Hermansson nødt til å beklage kirkens agering. Via Svenska kyrkans hjemmesider har han uttalt at han angrer på sin handling.

– Beslutningen om å ringe i klokkene var forhastet, situasjonen motiverte ikke den handlingen, skriver domprosten i sin uttalelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon