Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Del saken
 • 339
 •  
 •  
 •  
 •  

Utlendingsdirektoratet (UDI) rapporterte torsdag at antall personer som har søkt om familieinnvandring så langt i år, er det laveste på fem år og ned 17 prosent sammenliknet med 2017. UDI mener nedgangen først og fremst skyldes at det har kommet færre asylsøkere til Norge de siste to årene. Så langt i år har 5.622 familiemedlemmer fått komme til Norge.

Islam

Hovedbekymringen for mange nordmenn er den økende tilstedeværelsen av islam i Norge samt importen av «klankultur», som gjerne finnes i land hvor islam også står sterkt. Både kriminalitet, «kravmentalitet», et lite progressivt kvinnesyn og en stor belastning på velferdssystemet i Norge blir gjerne knyttet til islamsk innvandring.

Det er også slik at nordmenn stort sett differensierer i synet på innvandring basert på hvilken kultur de kommer fra. Man er mindre «redd» for innvandring fra eksempelvis Japan, USA og Latin-Amerika enn man er fra land som Afghanistan, Syria, Pakistan og Somalia.

Resett har derfor sett nærmere på hva som skjuler seg i tallene fra UDI. Vi har summert opp antallet familiegjenforeninger fra land der islam er majoritetsreligion. Det viser seg at til sammen 1692 personer fikk familiegjenforening fra slike land. Størst andel kom fra Syria med 623 personer, etterfulgt av Somalia (233), Pakistan (149), Afghanistan (119), Sudan (98), Tyrkia (90) Iran (83), Bosnia (71) og Kosovo (55).

30 % av familiegjenforeningene de første seks måneder av 2018 kom fra land hvor majoriteten av befolkningen er muslimer.

Blant øvrige ikke-vestlige land med høy andel familiegjenforening kan man nevne Eritrea (527), India (478), og Etiopia (143).

Etniske nordmenn søker også

Det er verdt å merke seg at andelen familiegjenforeninger fra land hvor det typisk hentes ektefeller for norske nordmenn er nokså høyt. Blant disse kan nevnes Thailand (485), Filippinene (430), USA (206), Russland (169), Kina (140), Brasil (127), Ukraina (101) og Australia (43).

Thailand og Filippinene står for 16 % av de totale familiegjenforeningene i første halvdel av 2018.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 339
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]