OSLO 20160620. Politiet i arbeid. Politi med politilogo på bil. Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

To teknikere fra bombegruppa i Oslo politidistrikt var fredag kveld i kjellerleiligheten i Bergen der en mann i slutten av 30-årene ble funnet død torsdag.

Politiet har sperret av boligen i bydelen Kronstad av frykt for at giften ricin kan finnes der. I mars sperret de av en annen leilighet hvor mannen da bodde etter funn av kastorbønner og ricin. Giften er et naturlig protein fra bønnene av oljeplanten kristpalme (Ricinus communis).

Det foreligger ingen mistanker om at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Analyserte bilder

Operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt sa til NTB fredag formiddag at bombegruppa analyserte bilder og videoopptak fra leiligheten. Han opplyste senere at de vurderte det slik at det var vanskelig å si noe om hva dette kan dreie seg om på bakgrunn av det tilsendte materialet. De valgte derfor å sende to kriminalteknikere til Bergen for å bistå politiet i byen i saken.

Det var en nabo som fant mannen død. Politiet som kom til funnstedet, ble sendt til helseundersøkelse ved Haukeland universitetssjukehus etter å ha vært inne i leiligheten. Også to personer med tilknytning til huset ble undersøkt på sykehus.

Andre naboer i bygget ble evakuert og måtte sove andre steder natt til fredag, skriver NRK.

– Selve adressen er avsperret, men utover dette er det ingen avsperringer. Det er ingen restriksjoner på ferdsel i området, og det er på ingen måte forbundet med fare å oppholde seg i området utover selve huset, opplyste politiet i Bergen torsdag kveld.

Sykehuset i beredskap

Sykehuset iverksatte torsdag ettermiddag en såkalt beredskapssituasjon som følge av hendelsen.

– Vi tok imot fire personer etter funn av en død person på Kronstad. Grunnen var at situasjonen rundt dødsfallet var uavklart, sa sykehusets viseadministrerende direktør Clara Gjesdal til Bergens Tidende.

Hun sa det var uavklart om de fire personene hadde blitt utsatt for et stoff med ukjent virkning.

– Da følger vi vanlige rutiner og iverksatte en beredskapssituasjon. Det viste seg at ingen personer ble påført skader, opplyste Gjesdal.

Ricin kan føre til indre blødninger og organsvikt med dødelig utfall. Det finnes ingen behandling eller vaksine mot giften. Den regnes som tusen ganger giftigere enn cyanid. Bare noen korn rent ricinpulver kan drepe et voksent menneske.

(©NTB)

[email protected]

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]