Bildet er frigitt atvthailandsk politi og viser turister som har blitt reddet opp på land på øya Phuket sør i Thailand. Foto: Thailand Royal Police via AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

37 omkomne er tatt i land etter at en turistbåt kantret utenfor ferieøya Phuket i Thailand torsdag. 18 personer er fortsatt savnet, opplyser politiet.

Søket etter de savnede ble fredag morgen gjenopptatt etter å ha vært midlertidig innstilt som følge av storm og grov sjø gjennom natten.

Båten som kantret, hadde 105 personer om bord. 93 var turister, hovedsakelig fra Kina. Det var også elleve besetningsmedlemmer og én turguide om bord.

Fredag ettermiddag opplyser myndighetene at de har funnet minst 37 omkomne, de fleste av dem flytende med redningsvester flere kilometer unna der turistbåten kantret.

Minst tolv personer får behandling på sykehus, og flere er fortsatt savnet.

Omkomne i båten

Marineoffiser Charoenpol Kumrasri sa fredag morgen at de ennå hadde håp om å finne overlevende i selve båtvraket, som ligger 30 meter under vann. Om lag 30 dykkere jobbet fredag med å gjennomsøke båten.

– Jeg antar at noen er fanget inne i båten, men jeg håper noen av dem har overlevd, uttalte Phukets guvernør Norapat Plodthong, som har erklært området som en krisesone.

Istedenfor å finne overlevende, opplyste imidlertid dykkerne senere på dagen at de hadde observert flere døde flytende inne i skroget til den kantrede båten.

Nordmenn ikke berørt

I tillegg til dykkerne er det satt inn helikoptre og flere fiskebåter i søket etter de savnede.

Båten kantret nær øya Koh Hei sør for Phuket. Den var da på vei tilbake til øya etter at turistene hadde dykket ved det populære snorkleområdet Koh Racha.

– Vi har ingen indikasjoner på at nordmenn er berørt, sa pressekontakt Ingrid Kvammen Ekker i Utenriksdepartementet til NTB fredag morgen.

Også en annen turistbåt kantret i nærheten av Phuket torsdag. Båten hadde 39 kinesiske og europeiske turister om bord, skriver avisa The Phuket News. Fra denne båten ble alle reddet, ifølge politiet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]