Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet har sperret av en leilighet i Bergen av frykt for at giftstoffet ricin kan finnes der etter at en mann ble funnet død torsdag.

Mannen som ble funnet død, har tidligere hatt befatning med giftstoffet ricin. I mars sperret politiet i Bergen av en annen leilighet hvor mannen da bodde etter funn av kastorbønner og ricin.

En nabo som fant mannen død torsdag, og politifolkene som kom til, ble sendt til helseundersøkelse ved Haukeland sykehus etter å ha vært i mannens leilighet. Politiet har fredag fortsatt sperret av stedet i påvente av analyser og vurderinger fra eksperter.

– Politiets bombegruppe analyserer nå bildeopptak som ble gjort i leiligheten og de vil komme tilbake med forslag på hvilke tiltak som skal gjøres, sier operasjonsleder Frode Koltveit ved politiet i Bergen til NTB fredag formiddag.

Andre naboer i bygget ble evakuert og måtte sove andre steder natt til fredag, skriver NRK.

– Selve adressen er avsperret, men utover dette er det ingen avsperringer. Det er ingen restriksjoner på ferdsel i området, og det er på ingen måte forbundet med fare å oppholde seg i området utover selve huset som er avsperret, skrev politiet i Bergen torsdag kveld.

Ricin kan føre til indre blødninger og organsvikt med dødelig utfall. Det finnes ingen behandling eller vaksine mot giften.

PS! Politiet opplyser at mannen har tatt sitt eget liv. De fleste pårørende skal nå være varslet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]