Demonstranter passerer en utbrent bil i Nantes torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
  • 462
  •  
  •  
  •  
  •  

For tredje natt på rad har Frankrike vært rammet av opptøyer etter at politiet skjøt og drepte en ung mann i Nantes.

52 biler ble satt i brann i byen Nantes, blant dem ordførerens egen bil. Åtte bygninger ble ødelagt enten av brann eller vandalisme, inkludert en bar som ble satt fyr på i et kjøpesenter.

Det var også forsøk på å tenne på en videregående skole og en bensinstasjon, og en brannbombe ble kastet mot en politibil. Opptøyene ga seg ved 6-tiden fredag morgen, uten at noen mennesker var blitt skadd.

Fire personer ble innbrakt av politiet, blant dem en 14 år gammel gutt som ble pågrepet med en bensinkanne og fyrstikker.

De to nettene i forveien var det også opptøyer i Nantes. Flere titalls personer ble pågrepet. Pågripelser fant også sted torsdag i Paris-forstaden Garges-lès-Gonesse, der 22-åringen vokste opp.

22-åringen er i franske medier identifisert som Aboubakar F. Han var etterlyst, mistenkt for ran og narkotikasalg, og han ble skutt da han forsøkte å rømme etter å ha blitt stanset av politiet i Nantes.

Ifølge politiet rygget han og kjørte på en politimann, hvoretter han ble skutt med ett skudd i nakken. Et vitne som filmet episoden, sier imidlertid at det ikke var noen politimann bak ham da han rygget.

Sinte unge i lavinntektsområdet Breil, der skyteepisoden fant sted, satte natt til onsdag og torsdag fyr på biler, offentlige bygninger, en politistasjon og flere titall butikker, trass i at offerets familie ba om ro.

(©NTB)

  • 462
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]