Oslo 20160608. Skogbrann på Romsås. Helikopter slipper vann ned på brannen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sommervarmen og mangelen på nedbør gjør at skogbrannfaren øker flere steder i landet. Nå styrker regjeringen skogbrannhelikopterberedskapen.

annonse

Tolv helikoptre er i beredskap i juli for raskt å kunne bistå lokale brannvesen ved behov.

– Skogbrannfaren er nå så høy i betydelige deler av landet at beredskapen med skogbrannhelikoptre må økes ytterligere for å kunne håndtere og slukke stadig nye skogbranner, sier statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Justis- og beredskapsdepartementet.

296 branner

Staten dekker kostnadene til helikoptrene slik at de lokale brann- og redningsvesenene får et nødvendig hjelpemiddel til slokking av skogbranner, tilføyer statssekretæren.

Hittil i år har det vært 296 skogbranner, nesten like mange som i løpet av hele fjoråret. Statens skogbrannhelikoptre er i beredskap i perioden 15. april til 15. august.

– Brannfare i hele sommer

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har det aldri vært så mange som tolv skogbrannhelikoptre i beredskap her i landet.

– Det er ikke ventet regn av vesentlig betydning i Sør-Norge ut juli. Den ekstreme skogbrannfaren vil vedvare i hele sommer, og derfor har vi nå styrket beredskapen kraftig, sier seksjonsleder Hans Kristian Madsen.

Skogbrannhelikoptrene er i beredskap følgende steder: Stranda, Kinsarvik, Bringeland, Sauda, Stavanger, Torp, Kjeller, Ås og Værnes. Helikoptrene kommer til å bli flyttet dersom det blir behov for å styrke eller gjenopprette beredskapen i bestemte områder.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.