Abid Raja (V) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 408
 •  
 •  
 •  
 •  

Venstre-politiker Abid Raja er enig med Frp om at Norge må stille seg bak USA og bidra mer økonomisk i NATO. Det liker ikke hans følgere på venstresiden.

President Donald Trump har sendt brev til lederne for de NATO-landene som han mener bidrar altfor lite til NATOs felles forsvar. Norge er en av verstinglandene og USA har derfor presset Erna Solberg og hennes regjering om å bidra mer økonomisk i årene som kommer.

Frps forsvarspolitiske talsperson, Per-Willy Amundsen, er enig i kritikken og sier i et intervju med Dagbladet at Norge må innfri kravene til USA og at statsbudsjettet til høsten må vise en realistisk bane for å nå målet.

Venstre-politiker Abid Raja er enig med Frp og sier at Norge ikke tjener på å nedsnakke Trump, og mener vi bør være på lag med amerikanerne.

– Det tjener ikke Norge eller norske interesser å nedsnakke Trump. Uten å bli underdanig må vi kunne klare blidgjøre vår nærmeste allierte. Smiger er kanskje smartere strategi enn konfrontasjon? Vår forsvarsevne er avhengig av USA, og av Donald Trump, skrev han på Twitter.

 

TV 2-Græsvik svarte

Reaksjonene lot ikke vente på seg og flere av hans følgere skjelte ut Raja i kommentarfeltet. Noen antydet at Raja hadde begynt å drikke og at han var hjernevasket av Frp.

Raja helte enda mer bensin på bålet hos sine følgere da han våget å skrive at Trump ble valgt på demokratisk vis og at han har stor støtte i USA.

– Donald Trump er faktisk valgt på demokratisk vis. En kan mislike det; men han er de facto USAs President, og vår aller viktigste alliert. Så hører det jo med at han er nokså populær på hjemmebane på målingene…smnl med sine forgjengere på samme tid. Crazy? Dog fakta, skrev han.

Igjen haglet kritikken. En av de nye var TV 2-journalist Fredrik Græsvik som hevdet at Trump ikke er populær.

– Han er ikke nokså populær på målingene hvis du måler utenfor gruppen av kjernevelgere, og er det ikke slik @abidraja at begrepet vår viktigste allierte blir vanskelig å bruke om et land som truer med handelskrig, spurte Græsvik.

Hvordan dette ender for Abid Raja er ikke godt å si. For tre måneder siden kritiserte han Venstre-leder Trine Skei Grande for å ikke være åpen og snakke om “åker-hendelsen” der Grande hadde sex med en 17 år gammel gutt i et bryllup.

Raja ble kraftig kritisert etter utspillet og måtte til slutt be om beklagelse.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 408
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]