En spesielt involvert i etterforskningen. (AP Photo/Matt Dunham)
annonse
annonse

Politibetjenten ble innlagt på sykehus etter mistanke om at han var eksponert for nervegiften. Akuttmottaket på sykehuset Great Western Hospital i Swindon ble umiddelbart stengt, og ingen pasienter slapp inn eller ut, ifølge Salisbury Journal.

Politibetjenten ble senere lørdag overflyttet til Salisbury District Hospital for videre behandling. Sykehuset har spesialutstyr for å ta og analysere prøver og fikk svar i løpet av kort tid.

– Vi er glade for å kunne bekrefte at politibetjenten som ble tilsett på Salisbury District Hospital i forbindelse med en pågående hendelse i Amesbury, har blitt undersøkt og bekreftet upåvirket, skriver politiet på Twitter.

annonse

Politiet gjentar samtidig sykehusets budskap om at faren for å bli utsatt for nervegift i området, er svært liten.

Forrige lørdag ble en kvinne og en mann, begge i 40-årene, innlagt på sykehus etter å ha fått i seg den svært farlige nervegiften novitsjok. Tilstanden til de to er fortsatt kritisk.

Over hundre politifolk etterforsker saken, og en av teoriene er at de to tilfeldigvis kom over en liten beholder med giften – og at den kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.

annonse

NTB-Ritzau

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon