Indiansk danser i Albuquerque. Foto: REUTERS/Eric Draper
annonse

Laura Ingalls Wilder, forfatteren bak de kjente romanene om «Det lille huset på prærien», har gitt navn til en prisutdeling for barnebokforfattere. The Association of Library Service to Children (ALSC) har imidlertid bestemt seg for å bytte navn på sin «Laura Ingalls Wilder Award», til «Childrens Literature Legacy Award».

annonse
annonse

Årsaken til navneendringen skal ifølge Fox News være at det er blitt reist bekymringer knyttet til Wilders skildringer av visse etniske grupper i sine romaner. ALSC gikk inn for navnebyttet på et møte i New Orleans, der det ble stemt om saken.

annonse

Beslutningen om å endre navnet på prisutdelingen ble møtt med stående applaus fra publikum som overværte avstemningen.

Den første prisen ble gitt Laure Ingalls Wilder i 1954. ALSC sier at selv om hennes arbeid fortsatt publiseres, har hun et «komplekst ettermæle» og er «ikke universelt omfavnet». Assosiasjonen mener at romanene i serien «Det lille huset på prærien» inkluderer beskrivelser av «stereotypiske holdninger» gjeldende afrikanere og amerikanske urfolk, som ikke stemmer overens med ALSCs verdier.

annonse
annonse

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.