Bilde av guttene i grotten. (Royal Thai Navy Facebook Page via AP, File)
annonse
annonse

De 12 guttene og deres trener har skrevet brev til familiene sine etter å ha vært innesperret i en oversvømt grotte i Thailand i to uker. Dette skriver de.

– Det vi ønsker å si: Barna sier ikke bekymre dere. Vi er alle sterke. Når de kommer ut vil de spise mange ting. Når de kommer ut vil de dra hjem med en gang. Lærer, ikke gi oss for mye lekser, heter i en felles uttalelse på den første av de i alt sju lappene som er sendt til overflaten fra den oversvømte grotten.

BBC og flere andre har gjengitt alle lappene i sin helhet, og på de neste står det personlige hilsener fra treneren Ekapol Chanthawong og hver og en av de 12 guttene på mellom 11 og 16 år han er innesperret sammen med:

annonse

– Til alle foreldre, barna har det bra nå, og jeg lover å ta vare på dem så godt jeg kan. Takk til alle som har kommet for å hjelpe. Og jeg beklager virkelig overfor alle foreldrene, skriver Chanthawong.

– Til min bestemor: Jeg har det bra, jeg er ok. Ikke bekymre deg for mye for meg. Og ta var på deg selv. Tante, fortell bestemor at hun m lage numpak og svineskinn til meg. Når jeg kommer ut vil jeg gå og spise. Glad i dere, skriver han videre.

– Har det bra

– Mamma og pappa, ikke bekymre dere for meg, jeg har det bra. Fortell broren min at han må være klar til å gi meg fritert kylling. Glad i dere, skriver Tan.

– Jeg er veldig glad i mamma og pappa. Ikke bekymre dere for meg, jeg er trygg. Gad i dere, skriver Pong.

annonse

– Mamma, pappa, Nick er veldig glad i mamma og pappa og søsknene sine. Hvis jeg kommer meg ut, mamma og pappa, gi meg mookatha (en grillrett) å spise. Nick er glad i mamma, pappa og søsken, skriver Nick, sammen med en tegning av et hjerte.

– Litt kaldt

– Mamma, er du hjemme, hvordan går det med deg? Jeg har det bra. Kan du fortelle læreren min … (siste del av beskjeden er uklar), skriver Mark.

– Ikke bekymre dere for meg. Jeg savner alle sammen, bestefar, onkel og tante, mamma, pappa, bror og søster, glad i alle sammen. Jeg er inne, har det også bra. Marinejegerne tar godt vare på meg. Glad i alle sammen, skriver MIK.

En gutt som signerer brevet sitt med navnet Dom, skriver:

– Jeg har det bra, men det er litt kaldt. Ikke bekymre dere for meg. Og ikke glem bursdagsfesten min.

annonse

– Ikke bekymre dere. Jeg savner alle sammen. Jeg vil virkelig komme tilbake så fort som mulig, skriver Adoul.

Foreldre svarer

Adoul og flere andre har for øvrig fått svar fra foreldrene sine:

– Mamma og pappa vil se ansiktet ditt igjen. Vi ber for deg og dine venner. Når du er ute av grotten, burde du takke alle sammen som har hjulpet deg. Og til treneren Ake: Takk for at du tar vare på barna, skriver Adouls foreldre.

Treneren nevnes også i mange av de andre svarbrevene:

– Fortell trener Ake: Ikke tenk for mye. Vi er ikke sinte på ham, heter det i et av dem.

– Verken mammaer eller pappaer er sinte på deg. Takk for at du tar vare på barna, heter det i et annet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon