KrF-leder Knut Arild Hareide. Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet går mest fram på partibarometeret for juli som Norfakta har utført for Klassekampen og Nationen.

KrF går fram 2 prosentpoeng og får en oppslutning på 5 prosent, noe som er den høyeste oppslutningen partiet er målt til i Klassekampen / Nationen siden valget i fjor.

Fremskrittspartiet går mest fram av samtlige partier med 2,3 prosentpoeng til en oppslutning på 14,8 prosent. De to andre regjeringspartiene går tilbake, Høyre med 3,1 prosentpoeng til 26,3 prosent og Venstre med 1,1 prosentpoeng til 3,4 prosent.

Arbeiderpartiet ser ingen ende på elendigheten og gjør nok en svak måling med 23,7 prosent, tilbake 0,4 prosentpoeng i forhold til målingen i juni.

SV går derimot markert fram med 1,5 prosentpoeng til 7,5 prosent. Senterpartiet faller nesten tilsvarende med 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 9,7 prosent på målingen som er utført 3. og 4. juli.

I likhet med Venstre er også Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG) under sperregrensen på 4 prosent på målingen. Rødt har en oppslutning på 3,9 prosent, tilbake 0,5 prosentpoeng, mens MDG går fram 0,3 prosentpoeng til 3,7 prosent.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]