Frankrikes president Emmanuel Macron fikk like etter VM-seieren fredag besøk av Norges statsminister Erna Solberg. Her holder han «bærekraftsballen» som Solberg har med seg når hun møter andre statsledere. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron vil overvære Frankrikes VM-semifinale mot Belgia i Russland, selv om Storbritannia boikotter mesterskapet.

Det bekrefter presidenten selv på Twitter etter Frankrikes 2-0-seier over Uruguay i kvartfinalen fredag kveld.

Macron hadde allerede på forhånd varslet sitt oppmøte i St. Petersburg dersom Frankrike tok seg til semifinalen. I forkant av turneringen var det likevel knyttet spenning til presidentens håndtering av VM, ettersom Storbritannias statsminister Theresa May har valgt å boikotte mesterskapet.

annonse

Flere av Storbritannias allierte har støttet seg til Mays boikott, men i svært varierende grad.

Boikotten skyldes at britiske myndigheter mener Russland sto bak attentatforsøket mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i Salisbury i Storbritannia i mars.

De to ble forgiftet med novitsjok, en nervegift som ble utviklet i Sovjetunionen på slutten av den kalde krigen. Russiske myndigheter avviser blankt at de står bak, og har flere ganger bedt britene om å beklage anklagene.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon