Jens Stoltenberg AP Photo/Virginia Mayo, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et titalls organisasjoner har planlagt å marsjere gjennom den belgiske hovedstaden lørdag, i protest mot politikken til USAs president Donald Trump.

Bakteppet er at den amerikanske presidenten snart ankommer Brussel for å delta på NATO-toppmøtet neste uke.

Protestgruppene som har planlagt å marsjere i forkant, er forent under banneret «Trump er ikke velkommen» og inkluderer feminister, sosialister og antirasistiske organisasjoner. I tillegg har miljøorganisasjoner og grupper som arbeider for sosial likhet, planlagt å delta.

Hovedsakelig er det snakk om belgiske organisasjoner, men internasjonale grupper som Greenpeace og Friends of the Earth står også på lista.

Gruppen som har organisert protestmarsjen, har mottoet «Make Peace Great Again», som spiller på Trumps valgkampmotto «Make America Great Again». De vil demonstrere mot Trumps krav om at USAs NATO-allierte bruker mer på forsvar, noe som er ventet å bli et viktig tema under toppmøtet i Brussel.

– Vi nekter å delta i dette våpenkappløpet, som går på bekostning av fattigdomsbekjempelse, sosial beskyttelse, kampen mot klimaendringer, en human flyktningpolitikk og et mangfoldig samfunn basert på solidaritet, heter det på gruppens nettsider.

Politiet har advart mot trafikkproblemer i den belgiske hovedstaden under marsjen, som er ventet å starte klokken 15 og vare til rundt 19 lørdag kveld.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]