Sør-Sudans President Salva Kiir, venstre og opposisjonsleder Riek Machar. 20. juni, 2018. (AP Photo/Mulugeta Ayene, FILE)
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sudanske myndigheter har meglet i fredssamtalene mellom Sør-Sudans president Salva Kiir og opprørsleder og tidligere visepresident Riek Machar som har pågått i Uganda den sist tiden.

Lørdag opplyser den sudanske utenriksministeren Al-Dierdiry Ahmed at partene har kommet et langt skritt på vei i fredsprosessen.

– Partene har blitt enige om at det skal være fire visepresidenter: De to nåværende visepresidentene pluss Riek Machar, som skal gjenoppta stillingen som første visepresident. Den fjerde visepresidentene skal være en kvinne som utnevnes av opposisjonen, sier Ahmed lørdag.

Borgerkrigen i Sør-Sudan har pågått i over fire år og krevd tusenvis av menneskeliv. Over 2 millioner mennesker er drevet på flukt.

NTB-AFP

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]