Gareth Southgate (til høyre). Lørdag, 7. juli, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader )
Del saken
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Englands landslagssjef Gareth Southgate trakk fram reservenes mentalitet og de unge spillernes utvikling etter at laget hans tok seg til VM-semifinale.

– Det er et utrolig privilegium bare å være Englands landslagssjef. Å kunne ta dette laget så langt, når jeg vet hvem som har gjort det tidligere og hvor mye jeg beundrer dem, er veldig stort. Jeg er stolt av alle de involverte, sa han etter 2-0-seieren over Sverige.

– Vi møtte et lag med en veldig tydelig identitet og et samhold som vi tidligere har hatt problemer med å håndtere.

Southgate er den tredje som har ført England til VM-semifinale. Alf Ramsey førte laget helt til VM-tittelen på hjemmebane i 1966, mens Bobby Robsons lag tapte semifinalen i straffesparkkonkurranse i 1990. Begge ble senere slått til ridder.

Landslagssjefen er spesielt imponert over det laget leverte bare fire dager etter at Colombia ble slått i straffesparkkonkurranse.

– Etter en kamp hvor vi måtte gå i kjelleren både fysisk og emosjonelt viste dette styrken i et ungt lag som modnes foran våre øyne. Dette er et lag som fortsatt er under utvikling, men vi har suksess fordi alle jobber så hardt, sa han.

– Det er også mulig fordi spillere i troppen som (Gary) Cahill, (Phil) Jones, (Danny) Welbeck, (Nick) Pope og (Jack) Butland har vært enestående i sin mentalitet og sin vilje til å støtte dem som spiller. Selv om de ikke har fått spille så mye som de ønsket, er de blant årsakene til at vi er her.

Det er 22 år siden sist England spilte semifinale i et mesterskap. I EM på hjemmebane i 1996 misset Southgate på det avgjørende straffesparket da England tapte for Tyskland. Onsdag håper han å kunne feire en svært etterlengtet finaleplass.

– Det pågår en stor fest hjemme nå, men det blir ingen fest for oss. Følelsen av stolthet og tilfredsstillelse er nok for oss i dag, sa han.

(©NTB)

[email protected]

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]