Gareth Southgate (til høyre). Lørdag, 7. juli, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader )
annonse
annonse

Englands landslagssjef Gareth Southgate trakk fram reservenes mentalitet og de unge spillernes utvikling etter at laget hans tok seg til VM-semifinale.

– Det er et utrolig privilegium bare å være Englands landslagssjef. Å kunne ta dette laget så langt, når jeg vet hvem som har gjort det tidligere og hvor mye jeg beundrer dem, er veldig stort. Jeg er stolt av alle de involverte, sa han etter 2-0-seieren over Sverige.

– Vi møtte et lag med en veldig tydelig identitet og et samhold som vi tidligere har hatt problemer med å håndtere.

annonse

Southgate er den tredje som har ført England til VM-semifinale. Alf Ramsey førte laget helt til VM-tittelen på hjemmebane i 1966, mens Bobby Robsons lag tapte semifinalen i straffesparkkonkurranse i 1990. Begge ble senere slått til ridder.

Landslagssjefen er spesielt imponert over det laget leverte bare fire dager etter at Colombia ble slått i straffesparkkonkurranse.

– Etter en kamp hvor vi måtte gå i kjelleren både fysisk og emosjonelt viste dette styrken i et ungt lag som modnes foran våre øyne. Dette er et lag som fortsatt er under utvikling, men vi har suksess fordi alle jobber så hardt, sa han.

annonse

– Det er også mulig fordi spillere i troppen som (Gary) Cahill, (Phil) Jones, (Danny) Welbeck, (Nick) Pope og (Jack) Butland har vært enestående i sin mentalitet og sin vilje til å støtte dem som spiller. Selv om de ikke har fått spille så mye som de ønsket, er de blant årsakene til at vi er her.

Det er 22 år siden sist England spilte semifinale i et mesterskap. I EM på hjemmebane i 1996 misset Southgate på det avgjørende straffesparket da England tapte for Tyskland. Onsdag håper han å kunne feire en svært etterlengtet finaleplass.

– Det pågår en stor fest hjemme nå, men det blir ingen fest for oss. Følelsen av stolthet og tilfredsstillelse er nok for oss i dag, sa han.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon