Mange nordmen bruker Adblock i sin protest mot MSMs nyhetspropaganda.
annonse
annonse

Stadig flere nordmenn bruker annonseblokkering når de surfer på norske nettsider. Det bekymrer VG og TV 2 som mister inntekten til å produsere “viktigere nyheter”.

Verktøy som for eksempel Adblock er enkelt å installere på nettleseren Chrome. Det tar ikke mer en fem sekunder og du slipper annonser på nettsidene du besøker. Dette har ført til at TV 2 og VG desperat prøver å overbevise lesere om å slå av Adblock slik de kan fortsette å produsere “spennende innhold”.

– Annonsene er det vi i TV2.no tjener penger på, og pengene vil bruker til å lage spennende innhold for deg. Vi blir derfor skikkelig glad om du hvitlister TV 2 slik at vi kan fortsette å være en gratis nyhetskilde for deg, heter det i meldingen fra TV 2 for de som har adblock installert når de surfer på nettsiden.

annonse

Også VG håper norske lesere ikke blokkerer annonsene siden dette vanskeliggjør finansieringen av “tidskrevende journalistikk”.

– Ved å skru på annonser, hjelper du å finansiere tidskrevende og viktig journalistikk, skriver de i sin melding.

annonse

 

Schibsted truer leserne

Schibsted, som eier store deler av den norske pressen, har tidligere truet med å stenge sidene for de som Adblock. Ifølge en tre år gammel artikkel fra DN fremkommer det at en av fem nordmenn blokkerer annonser når de surfer på norske nettsider. I dag er tallene antageligvis mye høyere.

– Vi kommer til å stengene sidene stegvis, så det er ikke snakk om at vi stenger sidene våre fra i dag. Vi har forsøkt oss på den positive måten, gjennom å opplyse leserne våre om problematikken. Men det nytter ikke å være naiv, enden på visen vil bli at du ikke vil få tilgang til innholdet vårt om du blokkerer annonser, fortalte konserndirektør for annonsesalg Per Håkon Fasting i Schibsted til DN for tre år siden.

 

Protesterer mot MSM-propaganda

Truslene har ikke ført til helt stengte nettsider de siste tre årene, men mange saker har havnet bak betalingsmurer.

annonse

I kommentarfeltet til Resett er det mange som sier de bruker annonseblokkering, og begrunner dette med at de ikke ønsker å støtte propaganda.

– Jeg har brukt Adblock i flere år på sidene til Dagbladet, VG, TV 2, Nettavisen og resten av MSM, men slår av på sidene til Resett, Document og HRS. Oppfordrer andre til å gjøre det samme, vi kan ikke støtte propagandaen til MSM, skriver en person i kommentarfeltet.

Siden Resett er avhengig av donasjoner fra våre lesere for å kunne fortsette å levere nyheter, setter vi enorm pris på at dere fortsetter å bidra til faste månedlige beløp gjennom Støtt oss-siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon