Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Resett får i blant henvendelser fra våre lesere med klager på dårlig DAB-dekning rundt omkring i landet. En innsender forteller Resett humoristisk om en biltur til Beitostølen.

– På vår biltur til Beitostølen i går, sørget kringkastningssjefen for at vi fikk lange gode pauser i musikken i de fleste dalfører samt åsrygger vi passerte oppover. Dette er glimrende utført av statskanalen med tanke på sikkerhet til bilføreren og hans passasjerer, slik at de ikke blir i overmot henført til utsvevende musikk som fjerner oppmerksomheten fra trafikken. Da er det godt med pauser, det at pausene begynner med et “brak” er bare gøy. Når musikken plutselig er i gang igjen, skvetter vi i taket og holder på å le oss ihjel, forteller Peter Ødegaard.

Den dårlige DAB-dekningen går også utover språkforståelsen hos enkelte. Når signalet er sviktende, og sendingen “hakker”, vanskeliggjøres forståelsen av hva som sies i programmet, særskilt når det benyttes andre dialekter enn standard østnorsk. En annen bilist og radiolytter kan bekrefte dette.

annonse

– Når man skal lytte til radio, må man finne et sted i rommet som mottar signal. Når det er funnet, må alle personer fryses og kan ikke tillates å røre seg. For da blir sendingen hakkemat. Derfor kan man ikke lytte til radio når det er barn eller dyr i rommet. Når DAB hakker er det spesielt irriterende med dialekter og nynorsk. Trønder og lignende blir umulig å tolke. Når slike dialekter dukker opp, slår vi radioen av. Muligheten til å formidle programmer til publikum blir derfor redusert. Jeg oppfordrer derfor NRK til å kutte ut alle dialekter, og holde seg til standardisert språk som kan tolkes av lytterne. Alternativt kan man gå tilbake til FM-radio, forteller vedkommende.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon