Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 46
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nye regjeringen i Italia har en ambisjon om å nekte alle internasjonal skip fylt med migranter adgang, men da må de først løse seg fra gamle avtaler.

– I Innsbruck på torsdag vil jeg forlange at EU godkjenner at italienske havner blir stengt for skip på «internasjonalt» oppdrag som tar med seg migranter, skrev Italias innenriksminister Matteo Salvini på Twitter søndag.

Italias nye koalisjonsregjering har allerede innført forbud mot at redningsbåter fra ideelle organisasjoner får legge til kai i italienske havner. Regjeringen har et uttalt mål om å ta imot null flyktninger i tiden framover. Problemet for den nye regjeringen er at Italia tidligere har signert internasjonale overensstemmelser som sikrer at alle internasjonale skip skal kunne legge til kai i Italia.

Herunder er Italia forpliktet til å ta imot skip på såkalt internasjonalt oppdrag. Dette gjelder for eksempel kystpatruljer, anti-trafficking-operasjoner og skip tilhørende andre lands flåter. Avtalene gjelder også Italias egen flåte, og enn så lenge må også koalisjonsregjeringen finne seg i at deres egen kystvakt redder migranter i Middelhavet og tar dem til lands.

Både den italienske og den maltesiske regjeringen har tidligere i sommer blokkert private redningsbåter fra havnene sine fordi de ønsker at migrantene skal hentes opp av den libyske kystvakten og føres i land i Libya.

Det forestående møte i Innsbruck blir det første møte mellom EUs justis- og innenriksministre under det nye østerrikske presidentskapet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 46
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]