Illustrasjonsbilde. Foto: AP/Steven Senne
annonse
annonse

USAs handelsunderskudd falt med 6,6 prosent fra april til mai. Det viser tall publisert av det amerikanske næringsdepartementet fredag.

Handelsunderskuddet falt fra reviderte 46,1 milliarder i april til 43,1 milliarder dollar i mai og skyldes en vekst i eksport av varer og tjenester på 1,9%.  Importen økte i samme periode med 0,4%.

Den samlede eksporten nådde 215,3 milliarder dollar, og det er spesielt eksport av varer som vokser. Mens eksporten av tjenester økte fra 70 til 70,4 milliarder, vokste vareeksporten fra 141,2 til 144,9 milliarder USD.

annonse

Sett i forhold til handelspartnerne, sank handelsunderskuddet på varer i forhold til Europa, mens det fortsatt vokser mot Mexico og Kina.

Kilde: Census.gov

 

Rapporten fra næringsdepartementet kom omtrent samtidig som de nye tollsatsene mellom USA og Kina trådte i kraft. Mens USA har innført 25% toll på en rekke industriprodukter fra Kina verdt 34 milliarder USD årlig, har Kina innført tilsvarende toll på landbruksprodukter og elektriske biler fra USA.

EU ser imidlertid ut til å komme USA i møte. Reuters meldte torsdag at Angela Merkel nå støtter en reduksjon av tollsatsene på amerikanske biler, men at EU i så fall også vil redusere tollsatsene på biler fra andre land.

annonse

Mai var den tredje måneden på rad med reduksjon i USAs handelsunderskudd.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon