Illustrasjonsbilde. Foto: AP/Steven Senne
annonse

USAs handelsunderskudd falt med 6,6 prosent fra april til mai. Det viser tall publisert av det amerikanske næringsdepartementet fredag.

annonse
annonse

Handelsunderskuddet falt fra reviderte 46,1 milliarder i april til 43,1 milliarder dollar i mai og skyldes en vekst i eksport av varer og tjenester på 1,9%.  Importen økte i samme periode med 0,4%.

annonse

Den samlede eksporten nådde 215,3 milliarder dollar, og det er spesielt eksport av varer som vokser. Mens eksporten av tjenester økte fra 70 til 70,4 milliarder, vokste vareeksporten fra 141,2 til 144,9 milliarder USD.

Sett i forhold til handelspartnerne, sank handelsunderskuddet på varer i forhold til Europa, mens det fortsatt vokser mot Mexico og Kina.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Kilde: Census.gov

 

Rapporten fra næringsdepartementet kom omtrent samtidig som de nye tollsatsene mellom USA og Kina trådte i kraft. Mens USA har innført 25% toll på en rekke industriprodukter fra Kina verdt 34 milliarder USD årlig, har Kina innført tilsvarende toll på landbruksprodukter og elektriske biler fra USA.

EU ser imidlertid ut til å komme USA i møte. Reuters meldte torsdag at Angela Merkel nå støtter en reduksjon av tollsatsene på amerikanske biler, men at EU i så fall også vil redusere tollsatsene på biler fra andre land.

Mai var den tredje måneden på rad med reduksjon i USAs handelsunderskudd.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.