Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet har mottatt fire anmeldelser for voldtekt etter festivalene Midnattsrocken i Lakselv og Gatebil 2018 i Rakkestad denne helgen.

I Finnmark har politiet fått to anmeldelser etter Midnattsrocken, og det samme gjelder politiet i Østfold etter det årvisse motorsportarrangementet på Rudskogen i Rakkestad.

– I begge sakene har siktede vært pågrepet og avhørt. Siktede har blitt løslatt etter avhør. Fornærmede er også avhørt i begge sakene, sier fungerende lensmann i Porsanger, Siri Ulverud, til iFinnmark om de to voldtektsanmeldelsene i Finnmark.

Avhør pågår
Begge forholdene skal ha skjedd mellom fredag og søndag, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på kjønn og alder på grunn av etterforskningen og vitneavhør som fortsatt pågår.

I tillegg til de to voldtektsanmeldelsene etterforsker politiet også et par voldssaker samt en anmeldelse for seksuelt krenkende atferd.

– Vi har ikke avhørt fornærmede, og kan ikke si noe om hva det går på, sier Ulverud.

Politiadvokat Lise Winther i Øst politidistrikt bekrefter at også de har mottatt to anmeldelser etter helgens arrangement.

Tre siktet
– Den tekniske og taktiske etterforskningen pågår videre i saken, sier Winther til Sarpsborg Arbeiderblad ifølge NRK.

Den ene kvinnen tok selv kontakt med politiet på Gatebil, mens den andre oppsøkte personell som igjen tok kontakt med politiet. To personer er siktet i den ene saken, mens én person er siktet i den andre.

Begge festivalene har også tidligere år opplevd voldtekter under arrangementene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]