Edvald Boasson Hagen før start på andre etappe i Tour de France i Mouilleron-Saint-Germain søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Edvald Boasson Hagen og lagkameratene i Team Dimension Data har innledet Tour de France med to spurtbommer. Det frustrerer teamsjef Douglas Ryder.

Både på lørdagens åpningsetappe og den påfølgende etappen til La Roche-sur-Yon søndag skulle Mark Cavendish etter planen spurte for seier til det sørafrikanske laget. Det ble det aldri noe av.

Ved begge anledningene lugget det i britens opptrekk, der Boasson Hagen er en viktig brikke. Dermed var Cavendish ikke å se da spurten gikk.

Etter søndagens etappe fastslo Boasson Hagen at det igjen ble for vrient å manøvrere briten fram i feltet mot slutten. Teamsjef Douglas Ryder framsto på sin side litt rådvill.

– Jeg fikk ikke fulgt avslutningen så tett, for jeg var ikke i nærheten av en TV, men igjen så det ut til at de mistet hverandre. Det føles som om de ikke klarer å holde sammen eller kjempe hardt nok i front, men jeg må snakke med dem, sa han til NTB.

Mye jobb å gjøre

Boasson Hagen, Cavendish og resten av Dimension-opptrekket satt godt med framme da feltet beveget seg inn i de ti siste kilometerne søndag. Samtidig holdt Sky og Movistar høy fart i front inn til trekilometersmerket for å holde sine sammenlagtkandidater unna trøbbel.

Ryder mener råkjøret den siste mila blir for tøff kost for mange.

– Du må ha ekstra krefter, og Quick-Step synes å ha det, og det samme har Bora. Vi synes ikke å ha det. Eller, vi har kreftene, men klarer ikke holde sammen. Det må vi ordne opp i, sier han.

Teamsjefen viser videre til at rytterne som er involvert i lagets opptrekk av ulike grunner ikke har syklet mange ritt sammen inn mot Tour de France. Sørafrikanske Reinhard Janse van Rensburg har blant slitt med skade i oppkjøringen.

– Vi visste hele veien at dette kom til å bli vanskelig, men jeg ante ikke at det skulle bli så vanskelig, sier Ryder.

Han kaller Tour de France-innledningen «utfordrende» og nøler ikke med å fastslå at «vi har åpenbart mye jobb å gjøre».

Spiller ballen til rytterne

– Det høres ut som om dere må lete etter noen svar?

– Jeg tenker at de (rytterne) må lete etter svar. De er alle i god form, og nå må de sette seg ned sammen og bli enige om å kjempe hardt for dette. De må gjøre det sammen. Til sjuende og sist kan vi snakke alt vi vil, men de må finne den rette forbindelsen med hverandre, sier han.

– Frustrerende å starte Touren på denne måten?

– Ja, selvsagt. For to år siden startet vi fantastisk, men i fjor hadde vi de samme utfordringene. Da fikk vi ingenting i starten, og så krasjet Cavendish da han hadde en mulighet til å vinne (etappe fire). Deretter tok det noen dager til før vi lyktes, da Edvald endte på andreplass bak Kittel. Vi hadde det tøft i fjor også, sier Ryder.

Mandag venter en lagtempo der de færreste forventer at Dimension Data skal melde seg på i toppen. Tirsdag følger så en ny flat etappe, der Boasson Hagen og lagkameratene igjen skal forsøke å sette Cavendish i posisjon til å vinne det som trolig blir enda en massespurt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]