Edvald Boasson Hagen før start på andre etappe i Tour de France i Mouilleron-Saint-Germain søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Edvald Boasson Hagen og lagkameratene i Team Dimension Data har innledet Tour de France med to spurtbommer. Det frustrerer teamsjef Douglas Ryder.

Både på lørdagens åpningsetappe og den påfølgende etappen til La Roche-sur-Yon søndag skulle Mark Cavendish etter planen spurte for seier til det sørafrikanske laget. Det ble det aldri noe av.

Ved begge anledningene lugget det i britens opptrekk, der Boasson Hagen er en viktig brikke. Dermed var Cavendish ikke å se da spurten gikk.

annonse

Etter søndagens etappe fastslo Boasson Hagen at det igjen ble for vrient å manøvrere briten fram i feltet mot slutten. Teamsjef Douglas Ryder framsto på sin side litt rådvill.

– Jeg fikk ikke fulgt avslutningen så tett, for jeg var ikke i nærheten av en TV, men igjen så det ut til at de mistet hverandre. Det føles som om de ikke klarer å holde sammen eller kjempe hardt nok i front, men jeg må snakke med dem, sa han til NTB.

Mye jobb å gjøre

Boasson Hagen, Cavendish og resten av Dimension-opptrekket satt godt med framme da feltet beveget seg inn i de ti siste kilometerne søndag. Samtidig holdt Sky og Movistar høy fart i front inn til trekilometersmerket for å holde sine sammenlagtkandidater unna trøbbel.

Ryder mener råkjøret den siste mila blir for tøff kost for mange.

– Du må ha ekstra krefter, og Quick-Step synes å ha det, og det samme har Bora. Vi synes ikke å ha det. Eller, vi har kreftene, men klarer ikke holde sammen. Det må vi ordne opp i, sier han.

Teamsjefen viser videre til at rytterne som er involvert i lagets opptrekk av ulike grunner ikke har syklet mange ritt sammen inn mot Tour de France. Sørafrikanske Reinhard Janse van Rensburg har blant slitt med skade i oppkjøringen.

– Vi visste hele veien at dette kom til å bli vanskelig, men jeg ante ikke at det skulle bli så vanskelig, sier Ryder.

Han kaller Tour de France-innledningen «utfordrende» og nøler ikke med å fastslå at «vi har åpenbart mye jobb å gjøre».

Spiller ballen til rytterne

– Det høres ut som om dere må lete etter noen svar?

annonse

– Jeg tenker at de (rytterne) må lete etter svar. De er alle i god form, og nå må de sette seg ned sammen og bli enige om å kjempe hardt for dette. De må gjøre det sammen. Til sjuende og sist kan vi snakke alt vi vil, men de må finne den rette forbindelsen med hverandre, sier han.

– Frustrerende å starte Touren på denne måten?

– Ja, selvsagt. For to år siden startet vi fantastisk, men i fjor hadde vi de samme utfordringene. Da fikk vi ingenting i starten, og så krasjet Cavendish da han hadde en mulighet til å vinne (etappe fire). Deretter tok det noen dager til før vi lyktes, da Edvald endte på andreplass bak Kittel. Vi hadde det tøft i fjor også, sier Ryder.

Mandag venter en lagtempo der de færreste forventer at Dimension Data skal melde seg på i toppen. Tirsdag følger så en ny flat etappe, der Boasson Hagen og lagkameratene igjen skal forsøke å sette Cavendish i posisjon til å vinne det som trolig blir enda en massespurt.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon