Flere overnattet på norske hoteller i mai. Bildet viser Visnes Hotel i Stryn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2,6 millioner mennesker sov på norske overnattingssteder i mai. Det er 6 prosent flere enn i mai i fjor.

Ved hotellene var det 1,8 millioner overnattinger i mai – en økning på fire prosent fra i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det kraftigste enkeltøkningen sto tsjekkerne, som tilbrakte nesten 64 prosent flere netter ved hotellene i mai i år, for. Også blant amerikanerne, som er de utlendingene som tilbringer flest netter på norske hoteller, var det en kraftig økning i antallet hotellovernattinger.

Kapasitetsutnyttingen ved hotellene var likevel lavere enn i fjor.

Økning hittil i år

Samtidig opplevde campingplassene en økning på hele 20 prosent i antall overnattinger fra utenlandske turister. Bobiler var den overnattingsmåten som økte mest, med hele 32 prosent.

Totalt hadde 10,6 millioner mennesker tilbrakt en eller flere netter på overnattingssteder i Norge ved utgangen av mai, noe som er en økning på 400.000 mennesker.

I ferd med å befeste seg

Ole-Henrik Walaker driver Walaker Hotel, som er Norges eldste. Han er blant dem som opplever økningen.

– Vi er så godt som fullbooket fra nå og til begynnelsen av september. Det er bare et par rom igjen enkelte dager, sier han til Finansavisen.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier til avisen at alt ligger an til at det blir nok en god sommer for turistnæringen.

– Tilbakemeldingen er den samme overalt. Så langt ser det veldig bra ut. Norge som ferieland er i ferd med å befeste seg ordentlig, sier Devold.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]