En person får medisinsk hjelp av helsepersonell etter en knivstikking på Frogner i Oslo søndag kveld. Én person er pågrepet. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
annonse

En 27-årig kvinne er død etter at hun ble knivstukket i Oslo for en uke siden. Ifølge den drapssiktedes forsvarer har det vært konflikt om et felles barn.

annonse
annonse

Kvinnen var inne på Tiffani Café på Frogner i Oslo da den 51-årige mannen kom inn søndag 1. juli. Ved 19.30-tiden meldte politiet fra om at kvinnen var blitt knivstukket og at nødetatene rykket ut til stedet.

annonse

Hun ble behandlet for kritiske skader, og mandag opplyste Oslo politidistrikt at hun er erklært død.

Både den siktede og offeret er tsjekkiske statsborgere. Offeret og den siktede har ett felles barn, men bodde ikke sammen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Den siktede mannen ble 3. juli varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud i hele perioden samt isolasjon de to første ukene. Han ble siktet for drapsforsøk etter hendelsen, og dette er nå skjerpet til å gjelde drap.

– Konflikt om felles barn

Mannen var mandag ettermiddag informert om at kvinnen er død, men har ikke fått informasjon om den skjerpede siktelsen, opplyser forsvareren hans, advokat Johnny Veum.

51-åringen har erkjent at han knivstakk kvinnen.

– Han har ikke erkjent straffskyld så langt. For det er deler av hendelsesforløpet han ikke husker, sier forsvareren til NTB.

– Han er svært lei seg og fortvilet over det som har skjedd. Det har vært en konflikt om et felles barn som han ikke har fått se på lang tid, sier Veum.

– De har fryktet dette

– Dette går hardt utover familien. De har det veldig tungt, helt siden de fikk første beskjeden, sier John Arild Aasen, bistandsadvokat for familien.

– De har fryktet dette lenge, legger han til.

I etterforskningen jobber politiet blant annet med å kartlegge bakgrunnen til den siktede mannen, opplyser politiadvokat Ingvild Myrold.

Hun er kjent med opplysningene om konflikten om det felles barnet.

– Det er opplysninger som inngår i etterforskningen, men på det nåværende tidspunkt er det for tidlig å fastslå hva som er motivet, sier politiadvokaten.

(@NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.