En person får medisinsk hjelp av helsepersonell etter en knivstikking på Frogner i Oslo søndag kveld. Én person er pågrepet. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Del saken
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

En 27-årig kvinne er død etter at hun ble knivstukket i Oslo for en uke siden. Ifølge den drapssiktedes forsvarer har det vært konflikt om et felles barn.

Kvinnen var inne på Tiffani Café på Frogner i Oslo da den 51-årige mannen kom inn søndag 1. juli. Ved 19.30-tiden meldte politiet fra om at kvinnen var blitt knivstukket og at nødetatene rykket ut til stedet.

Hun ble behandlet for kritiske skader, og mandag opplyste Oslo politidistrikt at hun er erklært død.

Både den siktede og offeret er tsjekkiske statsborgere. Offeret og den siktede har ett felles barn, men bodde ikke sammen.

Den siktede mannen ble 3. juli varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud i hele perioden samt isolasjon de to første ukene. Han ble siktet for drapsforsøk etter hendelsen, og dette er nå skjerpet til å gjelde drap.

– Konflikt om felles barn

Mannen var mandag ettermiddag informert om at kvinnen er død, men har ikke fått informasjon om den skjerpede siktelsen, opplyser forsvareren hans, advokat Johnny Veum.

51-åringen har erkjent at han knivstakk kvinnen.

– Han har ikke erkjent straffskyld så langt. For det er deler av hendelsesforløpet han ikke husker, sier forsvareren til NTB.

– Han er svært lei seg og fortvilet over det som har skjedd. Det har vært en konflikt om et felles barn som han ikke har fått se på lang tid, sier Veum.

– De har fryktet dette

– Dette går hardt utover familien. De har det veldig tungt, helt siden de fikk første beskjeden, sier John Arild Aasen, bistandsadvokat for familien.

– De har fryktet dette lenge, legger han til.

I etterforskningen jobber politiet blant annet med å kartlegge bakgrunnen til den siktede mannen, opplyser politiadvokat Ingvild Myrold.

Hun er kjent med opplysningene om konflikten om det felles barnet.

– Det er opplysninger som inngår i etterforskningen, men på det nåværende tidspunkt er det for tidlig å fastslå hva som er motivet, sier politiadvokaten.

(@NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]