Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-politiker og statssekretær Sveinung Rotevatn omtaler politikere som kjemper for Storbritannias utmeldelse av EU for rotter.

David Davis, som har vært brexit-minister siden folkeavstemningen for to år siden, trakk seg søndag kveld fordi han er uenig med statsminister Theresa May om veien videre i Brexit-forhandlingene.

I dag var det utenriksminister Boris Johnson som trakk seg. Johnson er misfornøyd med den nye brexit-strategien som regjeringen jobbet med.

annonse

Utenriksministerens avgang skjedde bare en halvtime før May orienterte parlamentet om sin nye Brexit-plan, en plan mange i hennes parti er kritiske til.

Johnson er en sterk tilhenger av brexit, og har ved flere anledninger uttalt seg kritisk mot statsministerens linje. Ifølge Sky News og flere andre britiske medier skal han ha sammenlignet det å forsvare Mays Brexit-forslag, som hele regjeringen ble enige om fredag, med å «polere avføring».

EU-tilhengere i Norge godter seg

annonse

I Norge jubler EU-sympatisør Sveinung Rotevatn (V), som i 2012 vant den bisarre prisen “Årets Europeer”. Rotevatn uttalte da han vant prisen at Norge har tapt hver dag siden de stemte nei til medlemskap i EU i 1994.

– Det er mye sannhet i munnhellet om at ‘Nei-siden vant folkeavstemningen i 1994, men har tapt hver dag siden’. Det viktigste argumentet for EU er og blir demokrati. Det norske folk ble ikke lurt ved innføringen av EØS-avtalen. Norges integrasjon med EU er en villet og ønsket utvikling fra norske folkevalgte, sa Rotevatn.

I dag gleder han seg over kaoset i Storbritannia, og håper at folkeviljen ikke vinner fram. De som jobber for reell Brexit omtales som «rottene».

– Siste frå Brexit-rørsla: Rottene forlet det synkande skipet. Det viser seg at keisaren var naken likevel, skriver Rotevatn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon