Omkring 1.000 redningsarbeidere har i over to uker jobbet på spreng for å redde de tolv guttene og fotballtreneren deres ut av grotten i Thailand. Foto: Tham Luang Rescue Operation Center via AP / NTB scanpix
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Til sammen fire gutter skal være hentet ut fra grotten i Thailand mandag. Redningsaksjonen er avsluttet for dagen, melder CNN. Tilstanden til guttene som skal være fraktet ut, er ukjent.

Den spektakulære redningsaksjonen ved Tham Luang-grotta i Thailand er avsluttet for dagen, melder CNN mandag ettermiddag norsk tid.

Ifølge en rekke kilder – både øyenvitner som melder fra til medier på stedet, og kilder i redningstjenesten – er fire personer hentet ut av grotten. Ambulanser observeres når de kjører ut av området.

Ulike medier melder imidlertid om ulike tall. Ifølge distriktssjefen i Mae Sai, som VG snakket med i 14-tiden norsk tid, er elleve av tretten personer nå ute av grotten.

Helsetilstanden til guttene som skal være hentet ut, er ikke kjent, og myndighetene har heller ikke bekreftet informasjonen. Men hvis CNNs informasjon medfører riktighet, er altså til sammen 8 gutter fraktet ut av grotten i løpet av søndag og mandag, mens fire gutter og fotballtreneren fortsatt sitter fanget.

Det er ikke kjent når redningsaksjonen skal gjenopptas, men redningsmannskapene er under sterkt tidspress fordi forholdene i grotten kan bli verre på grunn av regn og oksygenmangel.

Dykkere som deltar i operasjonen, forteller til BCC at guttene trekkes ut av hulen, og at guttene ikke selv er aktive. De har oksygenmasker og får også lettere beroligende midler, slik at de ikke skal få panikk under den farefulle og klaustrofobiske reisen ut til dagslyset.

NTB-TT

(@NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]