Omkring 1.000 redningsarbeidere har i over to uker jobbet på spreng for å redde de tolv guttene og fotballtreneren deres ut av grotten i Thailand. Foto: Tham Luang Rescue Operation Center via AP / NTB scanpix

Til sammen fire gutter skal være hentet ut fra grotten i Thailand mandag. Redningsaksjonen er avsluttet for dagen, melder CNN. Tilstanden til guttene som skal være fraktet ut, er ukjent.

annonse

Den spektakulære redningsaksjonen ved Tham Luang-grotta i Thailand er avsluttet for dagen, melder CNN mandag ettermiddag norsk tid.

Ifølge en rekke kilder – både øyenvitner som melder fra til medier på stedet, og kilder i redningstjenesten – er fire personer hentet ut av grotten. Ambulanser observeres når de kjører ut av området.

Ulike medier melder imidlertid om ulike tall. Ifølge distriktssjefen i Mae Sai, som VG snakket med i 14-tiden norsk tid, er elleve av tretten personer nå ute av grotten.

Helsetilstanden til guttene som skal være hentet ut, er ikke kjent, og myndighetene har heller ikke bekreftet informasjonen. Men hvis CNNs informasjon medfører riktighet, er altså til sammen 8 gutter fraktet ut av grotten i løpet av søndag og mandag, mens fire gutter og fotballtreneren fortsatt sitter fanget.

Det er ikke kjent når redningsaksjonen skal gjenopptas, men redningsmannskapene er under sterkt tidspress fordi forholdene i grotten kan bli verre på grunn av regn og oksygenmangel.

Dykkere som deltar i operasjonen, forteller til BCC at guttene trekkes ut av hulen, og at guttene ikke selv er aktive. De har oksygenmasker og får også lettere beroligende midler, slik at de ikke skal få panikk under den farefulle og klaustrofobiske reisen ut til dagslyset.

NTB-TT

(@NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.