Foto: AP Photo/Michael Sohn
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Angela Merkels CDU kom mandag til enighet med koalisjonspartnere i bayerske CSU om et kompromiss i asylstriden i landet. Men CSU taper nå velgere.
Det viser en partimåling utført umiddelbart etter at enigheten ble kjent mandag forrige uke.

I den tyske delstaten Bayern er det delstatsvalg i oktober, og ifølge meningsmålingen ligger CSU nå dårligere an her. Partiet fikk 38 prosents oppslutning i målingen, betydelig lavere enn oppslutningen på 47,7 prosent i delstatsvalget i 2013. Det er et kraftig tilbakeslag for partiet som har dominert i Bayern siden etterkrigstiden.

Miljøpartiet De grønne ble det nest sterkeste partiet i delstaten, med 15 prosent. Partiet har dermed gått opp fra 8,6 prosent i 2013. På tredjeplass er det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) med 14 prosent.

Sosialdemokratene i det tredje regjeringspartiet SPD fikk 12 prosent i meningsmålingen for Bayern.

I målingen for hele Tyskland fikk AfD sin høyeste oppslutning til dags dato, med 16 prosent. I valget i september i fjor fikk partiet 12,6 prosent av stemmene. CDU/CSU-koalisjonen får en oppslutning på 30 prosent på landsbasis, mens SPD får 17 prosent.

Grüne får 13 prosent, Fridemokratene (FDP) får 10 prosent og Venstre får 9 prosent.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]