Harry Kane håper å kunne gjøre hele England stolt. «Three Lions» spiller onsdag sin første VM-semifinale på 28 år. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

England er to seirer unna å bryte en 52 år lang ventetid. Storscorer Harry Kane er stolt over at sulteforede engelskmenn endelig får smaken av VM-suksess.

Det har ikke vært mye å juble for på balløya siden England ble verdensmester på hjemmebane i 1966. Nedturene har vært mange, men nå herjer VM-feberen for alvor blant alle som elsker «Three Lions».

Mesterskapet i Russland blir sett på som tidenes sjanse for England til å ta hjem fotballens mest prestisjetunge trofé. Giganter som Brasil, Tyskland og Argentina er alle slått ut før semifinalene.

annonse
Vekker minner

Onsdag står Kroatia i veien for Englands første mesterskapsfinale på 52 år. Geoff Hurst, en av 66-heltene, har gått ut og sagt at han tror det engelske laget holder hele distansen og skriver seg inn i historiebøkene med gullskrift.

Målmaskinen og kaptein Harry Kane setter pris på støtten.

– Det gir mye inspirasjon. Åpenbart har det gått lang tid siden England har gjort det bra i et mesterskap, så jeg er stolt over at vi kan gjøre tidligere spillere stolte. Jeg er sikker på at det vi gjør vekker gode minner, sier Kane.

Første på 28 år
annonse

VM-semifinalen mot Kroatia blir engelskmennenes første siden 1990. Den gang tapte de straffesparkkonkurransen mot daværende Vest-Tyskland etter 1-1 i selve kampen.

– Mange av oss var ikke engang født da det skjedde, sier 24 år gamle Kane vel vitende om at han er en av dem.

– Vi må bare fortsette å kjøre på videre. Vi er ett steg unna den største kampen man kan spille som fotballproff. Vi vil skrive vår egen historie.

Kane kan også skrive sin egen VM-historie. Tottenham-stjernen er toppscorer i mesterskapet med sine seks fulltreffere. Det har ikke skjedd en engelskmann siden Gary Lineker greide det i 1986.

Den andre semifinalen går mellom Frankrike og Belgia. Finalen spilles i Moskva søndag.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon