Harry Kane håper å kunne gjøre hele England stolt. «Three Lions» spiller onsdag sin første VM-semifinale på 28 år. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

England er to seirer unna å bryte en 52 år lang ventetid. Storscorer Harry Kane er stolt over at sulteforede engelskmenn endelig får smaken av VM-suksess.

Det har ikke vært mye å juble for på balløya siden England ble verdensmester på hjemmebane i 1966. Nedturene har vært mange, men nå herjer VM-feberen for alvor blant alle som elsker «Three Lions».

Mesterskapet i Russland blir sett på som tidenes sjanse for England til å ta hjem fotballens mest prestisjetunge trofé. Giganter som Brasil, Tyskland og Argentina er alle slått ut før semifinalene.

Vekker minner

Onsdag står Kroatia i veien for Englands første mesterskapsfinale på 52 år. Geoff Hurst, en av 66-heltene, har gått ut og sagt at han tror det engelske laget holder hele distansen og skriver seg inn i historiebøkene med gullskrift.

Målmaskinen og kaptein Harry Kane setter pris på støtten.

– Det gir mye inspirasjon. Åpenbart har det gått lang tid siden England har gjort det bra i et mesterskap, så jeg er stolt over at vi kan gjøre tidligere spillere stolte. Jeg er sikker på at det vi gjør vekker gode minner, sier Kane.

Første på 28 år

VM-semifinalen mot Kroatia blir engelskmennenes første siden 1990. Den gang tapte de straffesparkkonkurransen mot daværende Vest-Tyskland etter 1-1 i selve kampen.

– Mange av oss var ikke engang født da det skjedde, sier 24 år gamle Kane vel vitende om at han er en av dem.

– Vi må bare fortsette å kjøre på videre. Vi er ett steg unna den største kampen man kan spille som fotballproff. Vi vil skrive vår egen historie.

Kane kan også skrive sin egen VM-historie. Tottenham-stjernen er toppscorer i mesterskapet med sine seks fulltreffere. Det har ikke skjedd en engelskmann siden Gary Lineker greide det i 1986.

Den andre semifinalen går mellom Frankrike og Belgia. Finalen spilles i Moskva søndag.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]