De gjenlevende skuespillerne bak Monty Python. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
Del saken
 • 195
 •  
 •  
 •  
 •  

Den legendariske komediegruppen Monty Python ville ikke fått sendetid på dagens BBC. De er upassende.

Shane Allen, som kontrollerer BBCs komediekommison, mener at Monty Python representerer “den hvite middelklassens mannskultur”, og er ikke lenger en ønsket type humor. “Hvis man skal samle et komediegruppe nå, kommer det ikke til å være seks hvite Oxbridge-karer. Det kommer til å være en gruppe som gjenspeiler den verden vi lever i,» uttaler Allen til The Independent. Han trekker frem serien Famalam, med hovedsaklig svarte skuespillere og manusforfattere, som passende komikk for vår tid.

Regissør Terry Gilliam svarer sarkastisk. «Jeg vil ikke lenger være en hvit mann. Nå forteller jeg verden at jeg er svart lesbisk,» uttaler 77-åringen i et motsvar. Gilliam påpeker at en komediegruppe ikke er det samme som et boyband. For tiden er Gilliam aktuell med filmen The man who killed Don Quixote, som vises på filmfestivalen Karlovy Vary i Tsjekkia.

Å gjøre narr av politisk korrekthet har vært blant Monty Pythons fremste kjennetegn. I filmen Life of Brian er det en scene der de harselerer med feminisme. Loretta sier at han/hun krever å bli tatt seriøst som kvinne og at han/hun vil føde barn. En av vennene lurer på om hun tenker å oppbevare fosteret i en boks. Mens i Monty Pythons satiriske vise Never be rude to an Arab gjør de komiske poeng ut av at dette med at etniske minoriteter aldri bør kritiseres.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 195
 •  
 •  
 •  
 •  
Nils Gjerstad
Skribent. Nils Gjerstad har anmeldt flere hundre filmer totalt for en rekke aviser. Han har også hatt æren av å intervjue flere av Hollywoods regissører og skuespillere, og hans største anger er at han takket nei til Jennifer Lawrence før hun ble kjent. I tillegg har han jobbet med å produsere programmet Filmplaneten for NRK i Bergen.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]