Illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock/Sebra
Del saken
 • 347
 •  
 •  
 •  
 •  

Vi har flere dyktige journalister med flere års utdannelse og en viten om forskjellige tema som ofte er forbløffende – men jeg får daglig inntrykk av at disse journalistene ikke vil utføre jobben sin.

Dette gjelder stort sett alle medier, riks- og lokal, og jeg er sikker på at flere enn meg er nokså frustrert over dagens nyhetsbilde. Verden, og Europa står “i brann” mens vi i Norge heller hører daglig om hvor lite intelligent Trump er, hvor dårlig norsk skole er, hvor forferdelige forhold overgripere har, hvor dårlige norske barnehager er, hvor få innvandrere vi tar i mot, hvilke forferdelige ord som brukes i politiske diskusjoner, og lignende liksom-nyheter.

Jeg lyttet ofte flere timer daglig på NRK Nyheter på radio, der liksom-nyhetssaker går på repeat hele dagen, og fremstillingen av stort sett alle andre mere tyngre saker har en soleklar agenda.

Agendaen er helt klart å svekke sittende regjering litt og litt og litt med små negative drypp landet rundt, om hvor vanstyrt landet er med dagens regjering og hvor kommunister og andre selv-destruktive politikere får fri sendetid.

Det siste året har dette blitt intensivert, litt og litt. Litt mer hijab, litt mere islam, litt mere metoo, litt mere om sult i Afrika, litt mer om hvor fryktelige rasister vi er, og alltid runde av med noen totalt irrelevante spørsmål som setter en av regjeringspolitikere i et litt dårlig lys.

Fra journalistens ståsted er hva de mener selvfølgelig rett, alle som mener noe annet er FrPer, høyreside, nazist, facist, rasist osv. osv. Tenk litt på det, hva eliten mener i forskjellige saker er det “rette å mene” og alle som mener noen annet stemples som nazist, rasist osv. Dette betyr jo i praksis at journalistene hindrer andre mennesker å delta med sin ytringsfrihet i samfunnsdebatten.

Folk er ikke dumme, kall en spade for en spade. Vi får en annen vinkling fra samme saker, på sosiale medier og alternative medier uansett. Vi vil ikke ha “journalistens vri” eller personlige syn på sakene som presenteres i riksmedia.

Hva med å skrive litt fra andre siden av f.eks muslimsk innvandring? Hvordan det påvirker små byer og samfunn? Hva med at journalistene spør seg selv om hvorfor uttrykket “fake news” oppstår, istedenfor å avfeie det med noe “korrekt svada”.

Problemet er det som det ikke skrives om. Og det er nok å ta av.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 347
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]